Bacalaureatul s-a încheiat cu doi candidați eliminați la proba la alegere a profilului sau specializării

Doi candidați au fost eliminați, joi, pentru tentativă de fraudă, din timpul ultimei probe a examenului la bacalaureat, cea la alegere a profilului sau specializării. Peste 100 de absolvenți de liceu au lipsit la această teză scrisă. Primele rezultate vor fi anunțate pe 30 iunie, iar cele finale pe 5 iulie.

06-bac_02_08fbef39b5

Bacalaureatul din acest an s-a încheiat într-o notă rușinoasă pentru doi absolvenți de liceu, care au fost dați afară din sala de examen după ce au încercat să copieze. Este vorba despre foști elevi ai liceelor ”Marcel Guguianu” Zorleni și ”Al. I. Cuza” Bârlad, ambii eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nemaiavând voie să participe la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului. Ceilalți 2.822 de candidați au predat tezele după ce au rezolvat, fiecare după nivelul său de pregătire, subiectele la una din cele zece discipline cuprinse în proba la alegere a profilului sau specializării: biologie, chimie, fizică, economie, filozofie, geografie, informatică, logică și argumentare, sociologie ori psihologie. Alți 103 candidați au absentat, rata de participare fiind, astfel, de 96,48% la nivelul județului nostru. Îmbucurător este faptul că toți candidații prezenți au avut temperatura în limitele normale și nu a nu a fost necesar să se apeleze la subiectele de rezervă.

Primele rezultate ale bacalaureatului vor fi afișate marți, 30 iunie, până la ora 12. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00–19.00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00-12.00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie 2020. (Ionuț PREDA – Est News)

Sursa: https://estnews.ro/2020/06/26/bacalaureatul-s-a-incheiat-cu-doi-candidati-eliminati-la-proba-la-alegere-a-profilului-sau-specializarii/

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …