sâmbătă, 18 septembrie , 2021

Bani mai mulţi, planuri mai mari: S-a născut bugetul Vasluiului

Municipiul reşedinţă va vea un buget cu 12 milioane de lei mai mare decât anul trecut, fondurile europene contribuind cu nu mai puţin de 29 de milioane. 2015 va fi anul în care municipalitatea va investi 43 de milioane de lei în dezvoltare, mai mult cu opt milioane faţă de 2014. Investiţiile care vor fi finalizate vor schimba faţa oraşului.

vasile paval primar

Municipiul Vaslui va beneficia de un buget mai mare decât anul trecut, şi asta în primul rând datorită fondurilor europene, din care se vor „vărsa” 29 de milioane de lei. Concret, bugetul pe anul 2015, aprobat la sfârşitul săptămânii trecute de Consiliul Local (CL), este de 134,5 milioane de lei (circa 30 de milioane de euro), mai mare cu 12 milioane de lei faţă de cel de anul trecut. Asta pentru că 2015 este anul finalizării marilor investiţii din bani europeni, anul în care vor fi finalizate toate lucrările din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU): „Reabilitare infrastructură de străzi în Municipiul Vaslui”, „Reabilitare zona pietonală centrală şi iluminat arhitectural în Municipiul Vaslui”, „Reabilitare, modernizare şi extindere infrastructură de transport public cu crearea unui terminal intermodal, precum şi reabilitare, extinderea iluminatului public în Municipiul Vaslui”. Doar aceste proiecte din PIDU vor aduce nouă milioane de lei în plus faţă de 2014.

Municipalitatea vasluiană va investi în 2015 o sumă chiar respectabilă, 43 de milioane de lei, pentru dezvoltare, mai mult cu opt milioane faţă de anul trecut, zonele avute în vedere pentru reabilitări fiind Avram Iancu, Zimbrului, Traian – Anghel Rugină, Centru Est, Teatrul de Vară – Asirom, Piaţa Centrală. Aceastora li se adaugă definitivarea Casei Sociale şi închiderea rampei de gunoi, odată cu finalizarea, la nivel judeţean, a proiectului privind gestionarea deşeurilor.

În explicarea proiectului de buget în faţa consilierilor locali, primarul Vasile Pavăl a adăugat la investiţii modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare, extinderea iluminatului public în Cartierul 13 Decembrie, modernizarea fostei centrale termice din zona Donici şi achiziţia de troleibuze: „Bugetul este deosebit de important pentru că este documentul care certifică sursele financiare şi modul de distribuire a acestora. Sunt convins că banii de care vom dispune nu sunt suficienţi, la nevoile pe care le are oraşul. Însă vom face lucrări în baza unui plan de priorităţi, în care ne vom implica extrem de serios pentru a realiza tot ce ne-am propus. Putem păstra ceea ce am făcut şi vom dezvolta ceea ce este necesar pentru funcţionarea municipiului”.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Vezi si

Nevoiașii vor încasa tot mai greu ajutorul social. Sute de familii în pericol să piardă banii!

Județul Vaslui avea la sfârșitul lunii iulie 2021 un număr de 7.302 beneficiari de venit …