miercuri, 27 octombrie , 2021

Blocurile anvelopate, avantaj la facturi

Vasluienii care şi-au izolat termic imobilele au de plătit şi cu 100 de lei mai puţin la factura de energie.

bloc reabilitat termic izolatie

Toderică Toma, directorul SC Termprod Vaslui, a declarat că facturile pentru agentul termic pe luna ianuarie sunt ceva mai mari decât în decembrie, dar acolo unde blocurile au fost anvelopate, se cunoaşte o diminuare simţitoare: „Valoarea facturilor din ianuarie este ceva mai ridicată faţă de luna decembrie, dar nu exagerată. Pentru un apartament cu o cameră facturile sunt de 110-135 de lei. Cele mai mari facturi, de 300-350 de lei, sunt la apartamentele cu trei camere de la ANL, dar cei de aici primesc şi apă caldă. Se cunoaşte însă o diferenţă între blocurile anvelopate şi cele care nu sunt. E o diferenţă substanţială. Blocurile vechi, neanvelopate, pierd multă căldură”.

Şi acolo unde pe un etaj sunt plecaţi doi sau chiar trei vecini, facturile la căldură pentru cei rămaşi sunt mai mari.

„Una e să ai o temperatură constantă în tot bocul şi alta e să încălzeşti un apartament când celelalte sunt goale. Pereţii sunt reci şi normal că e un consum mai mare de energie. Indiferent că e vorba de centrale termice sau de sistem centralizat, cei care se găsesc în astfel de situaţii plătesc mai mult”, a mai spus directorul Termprod.

În cazul celor aproximativ 800 de apartamente branşate la sistemul centralizat, încasările merg destul de bine, cu câteva excepţii: zona Avântului şi cea a Spitalului, unde sunt mulţi bătrâni şi cazuri sociale. Restanţele la facturile din sezonul rece trecut s-au încasat în mare parte, după ce debitorii au primit notificări şi somaţii.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Vezi si

Compania Națională de Investiții va construi două creșe în municipiul Vaslui

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a informat Primăria Vaslui cu privire la faptul că în …