miercuri, 8 februarie , 2023

Bebelus ucis in cele mai cumplite chinuri

Un prunc de numai opt zile, din Bârlad, a avut parte de un sfârşit cumplit. Scurtul fir al vieţii i s-a curmat vineri, 12 iunie, în jurul orei 11, în casa părintească de pe strada Opanez. Într-un moment de nebunie, mama sa, Elena Roxana Smocot (27 de ani), l-a izbit repetat cu capul de podeaua de ciment şi de mobilier, apoi a ieşit în curte şi l-a lovit de nişte pietre mai mari, după care l-a călcat la propriu în picioare.

01_criminala-elena-roxana-smocot-2

 

Cum de faţă mai erau celălalt fiu al ei, de patru ani, şi un nepoţel de şapte ani, le-a spus acestora: „Intraţi în casă, că e scârbos!”. Rămasă singură în curte, femeia a pus mâna pe un ciob tăios de teracotă şi a despicat în două, în zona abdominală, trupul sugarului. Nici aşa nu s-a potolit: a scos organele şi coastele, le-a pus pe iarbă, apoi a luat o pungă în care a adunat toate rămăşiţele şi pe care a lăsat-o în cada de baie, acoperită cu o pătură.
Cumnata sa, mama copilaşului de şapte ani, a aflat de la acesta de grozăvie şi a venit într-un suflet. Criminala tocmai făcuse un duş, spălându-se de sânge chiar lângă punga cu trupul bebeluşului sfârtecat. Când a găsit cadavrul, cumnata, în stare de şoc, a găsit puterea să sune la 112.

La faţa locului au sosit echipaje de ambulanţă şi de poliţie, precum şi un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Ucigaşa a fost dusă la sediul Poliţiei Bârlad pentru audieri şi, spre ora 18, după ce le-a povestit anchetatorilor tot ce şi-a amintit despre grozăvie, a fost încătuşată şi transferată la Vaslui, pentru a fi audiată şi de procurorul de caz.
Când au aflat ce s-a întâmplat, la domiciliu au venit imediat soţul asasinei, care se afla la serviciu, mama acestuia, precum şi soacra sa, cărora nu le-a venit să creadă că aşa ceva a fost posibil. Mai ales că, spun vecinii, toţi erau fericiţi de venirea pe lume a noului membru al familiei (născut pe 4 iunie, cu 3,2 kg şi nota 8 la naştere) şi că nimic nu prevestea că o faptă de o asemenea cruzime avea să zguduie liniştea de pe strada Opanez, nr. 33.
Iniţial, Elena Roxana Smocot le-a povestit poliţiştilor doar ce făcuse cu o seară înainte de a comite crima şi apoi cum pusese trupul firav al pruncului în pungă, ca şi cum nu-şi mai amintea amănunte din timpul grozăviei. A recunoscut însă în faţa procurorului de caz că şi-a omorât copilul pentru că nu l-a dorit deloc întrucât bănuia că a fost conceput dintr-o relaţie extraconjugală, iar chipul bebeluşului îi amintea de amant, lucru care o făcea să se simtă vinovată.

Criminala este cunoscută cu probleme psihice, în evidenţele spitalului bârlădean figurând cu două internări: una în 2010, după naşterea primului copil, iar a doua în 2012. În funcţie de rezultatul expertizei, se va stabili dacă va fi internată într-un centru specializat sau dacă va fi judecată pentru omor calificat, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 15 la 25 de ani sau cu detenţiune pe viaţă

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …