vineri, 22 septembrie , 2023

Sentinţă incredibilă

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au manifestat clemenţă faţă de o tânără din Şerboteşti, comuna Soleşti, care în vara anului 2013 şi-a omorât cu o cruzime fără margini copilul nou-născut. Cea care şi-a incendiat bebeluşul după naştere, aruncând apoi cadavrul carbonizat în latrina din curte, a fost condamnată la numai un an de închisoare, cu suspendare!

judecator

 

Vineri, Judecătoria Vaslui a pronunţat sentinţa în cazul unei mame care a recurs la un scenariu horror pentru a scăpa de propriul copil. Ana Maria Surliac, din satul Şerboteşti, comuna Soleşti, judecată pentru uciderea nou-născutului, risca până la cinci ani de închisoare, însă magistraţii Judecătoriei Vaslui au considerat că un an de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere, este suficient pentru a pedepsi o criminală.
Tânăra a vrut să scape de copil pentru că soţul o suspecta ca nefiind conceput cu el. Iniţial, s-a crezut că nu a avut discernământ atunci când a comis fapta. Pe parcursul cercetărilor, ea a fost internată la secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, în urma expertizei stabilindu-se că a comis omorul în cunoştinţă de cauză.
Ucigaşa a ajuns în atenţia poliţiştilor după ce vecinii, care o ştiau însărcinată, nu au mai văzut-o cu burtă şi nici cu bebeluş. Anchetatorii au aflat că femeia a născut acasă, fără asistenţă medicală. Imediat, l-a înfăşurat pe bebeluş într-un cearceaf, după care l-a abandonat într-o cameră. A doua zi, a constatat că este mort. A incendiat cadavrul în curte, apoi l-a aruncat în latrină.
Ea a declarat că a recurs la acest gest în speranţa că îl va readuce acasă pe soţul ei, care o părăsise pentru că o suspecta de infidelitate. De altfel, după declanşarea cercetărilor, bărbatul a şi intentat divorţ.
Sentinţa pronunţată de Judecătoria Vaslui nu este definitivă, atât inculpata, cât şi procurorii având posibilitatea să o conteste.

Vezi si

Meci caritabil astăzi pe Stadionul Municipal

CSM Vaslui anunță „fotbal umanitar”: un meci amical cu Politehnica Iași, echipă din Liga I, …

  • http://smilefm.vaslui.net:8000/