sâmbătă, 13 aprilie , 2024

Bitcoin: ce este, cum să investești și să faci bani

Bitcoin este cea mai cunoscută criptomonedă de pe piață. Conceput de misteriosul Satoshi Nakamoto, moneda digitală continuă să crească în valoare an de an. Acum este momentul să învățați totul despre criptomoneda, de la începuturile ei până astăzi.

Termenul Bitcoin este ansamblul a două cuvinte de origine engleză: bit (unitatea de date binară) și coin (monedă în limba lui Shakespeare). Moneda virtuală a fost sugerată pentru prima dată în 2008 de un individ (sau un grup de persoane) care se numește Satoshi Nakamoto. Este un pseudonim. Încă nu știm cui datorăm cu adevărat crearea Bitcoin.

Cu toate acestea, utilizatorilor de internet nu li s-a cerut să efectueze o anchetă. De-a lungul anilor, mai multe nume au apărut și au dispărut, unele mai credibile decât altele. Trebuie spus că Satoshi Nakamoto a dispărut în mod misterios la începutul anilor 2010, lăsând foarte puține indicii în urma lui. Unii chiar cred că ar fi putut fi răpit de CIA pentru a-l reduce la tăcere.

Oricum, acest misterios Satoshi Nakamoto se remarcă astăzi ca una dintre persoanele cu cele mai mari averi din lume. Persoana sau grupul de oameni din spatele acestui pseudonim se numără printre cei mai bogați 50 de persoane din lume. Se estimează că Satoshi Nakamoto deține în prezent, prin propriul portofel pe blockchain, 980.000 de bitcoini, adică peste 58 de miliarde de euro.

Citeste mai mult: https://geeki.ro/bitcoin-ce-este-cum-sa-investesti-si-sa-faci-bani/

Vezi si

YouTube pune stop clipurilor care promovează obiceiuri alimentare nesănătoase

Ușor de viralizat prin promovarea către un public numeros, mereu în căutarea de soluții pentru …