duminică, 24 octombrie , 2021

Browser-ul Chrome nu va mai funcționa pe PC-uri și smartphone-uri mai vechi

Google, la fel ca multe alte companii, începe să renunțe la suportul pentru tot felul de hardware învechit de computere și telefoane.

chrome google ram pacman

Astfel, browser-ul Chrome va înceta să funcționeze în variantele cele mai noi pe computere foarte vechi și pe smartphone-uri care încă nu au un sistem de operare modern. Din fericire, majoritatea celor care folosesc activ un computer și accesează internetul, cu siguranță au deja unul mai nou, care nu va fi afectat.

Google Chrome renunță la suportul pentru procesoare fără instrucțiuni SSE3

Într-un update care ar putea veni foarte curând, Google Chrome va renunța complet la suportul pentru computere echipate cu procesoare fără SSE3. SSE3 (Streaming SMID Extenstion 3/Presscot New Instructions) este un set de instrucțiuni introdus prin 2004 pe procesoarele momentului, începând cu generația Pentium 4 de la Intel.

În principiu, dacă ai un computer cu procesor mai nou de Pentium 4, deci cam orice model de Intel Core, de la prima generație și până în prezent, la cea de-a 11-a, ar trebui să nu îți faci (încă) griji. Cei care încă folosesc computere atât de vechi, vor rămâne pe versiunea veche de Chrome. Totuși, dacă vor încerca în viitor să instaleze browser-ul Google, varianta care va fi descărcată după update de pe site-ul oficial nu va mai fi compatibilă.

Chrome va înceta să funcționeze și pe anumite computere Mac de la Apple. În cazul acesta însă, la fel ca în cazul sistemului de operare Android, limitarea se va face în funcție de versiunea sistemului de operare. Dacă computerul rulează cel puțin Mac OS X El Capitan (versiunea 10.11), va putea rula în continuare și Google Chrome. Pe partea de smartphone-uri, Chrome are de mai multă vreme cerința minimă Android 5.0 Lollipop.

Vezi si

„iCârpa”? Apple a lansat o lavetă care costă 19 dolari

Apple a lansat o serie de produse interesante ieri, dar niciunul nu a stârnit atâtea …