vineri, 30 septembrie , 2022

Bruxellesul ne dă timp, dar nu și bani! Pentru finalizarea drumului strategic este nevoie de împrumuturi

Comisia Europeană este extrem de pragmatică în relația cu beneficiarii finanțărilor nerambursabile. Bruxellesul acordă timp suplimentar de execuție pentru realizarea unor proiecte, dar nu și fonduri în plus. În această situație este și drumul strategic din județul Vaslui, blocat din cauza exploziei prețurilor la materialele de construcții.  CJ-ul trebuie să facă rost de bani pentru a finaliza investiția.

Criza prețurilor la materialele de construcții a reușit să afecteze în scurt timp numeroase proiecte de dezvoltare. Unul din marile proiecte pe infrastructură la care nu se mai lucrează este drumul strategic.

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a spus că singura soluție pentru finalizarea acestor obiective este accesarea fondurilor europene nerambursabile, dar și contractarea unor credite care să asigure partea de cofinanțare din partea beneficiarului. Președintele CJ-ului a adăugat că indiferent de cine ar fi la conducerea instituției s-ar confrunta cu aceste probleme.

„Demersul Guvernului la Comisia Europeană a cam eșuat. Au spus că vă dăm timp de execuție, dar nu avem bani. Dar banii trebuie să îi punem noi. De unde bani? Trebuie să realizăm obiectivul (n.r. drumul strategic), nu le putem lăsa așa drumurile”, a spus Dumitru Buzatu.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/09/20/bruxellesul-ne-da-timp-dar-nu-si-bani-pentru-finalizarea-drumului-strategic-este-nevoie-de-imprumuturi/

Vezi si

Penitenciarul Vaslui se implică în activitatea de ecologizare cu ocazia „Zilei Mondiale a Curățeniei”

Penitenciarul Vaslui, asumându-şi rolul de serviciu public aflat în slujba comunităţii, se implică şi în …