„Călător în timp?”: 12 previziuni incredibile făcute de Bill Gates înainte de anul 2000

Bill Gates este suspectat de mulţi oameni că este un călător în timp venit din viitor. În 1994, la doar puţin timp după apariţia world wide web, cofondatorul Microsoft a prezis apariţia Netflix, Google Stadia, Twitch, Facebook şi YouTube.

bill-gates

Aceasta nu este însă, singura profeţie majoră a lui Gates care s-a adeverit. Vă prezentăm o listă cu alte 10 previziuni, inclusiv legate de gaming, pe care miliardarul le-a făcut înainte de anul 2000. Cele mai multe au fost făcute de Gates în timpul unui interviu acordat în 1999.

Iată ce a spus Bill Gates:

1. Vor fi dezvoltate site-uri care vor compara automat preţurile la produse şi servicii.

2. Dispozitivele purtabile, precum smartwatch-urile şi brăţările de fitness, vor deveni populare.

3. Se vor face plăţi instant prin intermediul internetului. Acest lucru se întâmplă inclusiv în jocurile video.

4. Asistenţi personali digitali vor deveni ceva obişnuit: „Companioni personali vor fi dezvoltaţi. Aceştia se vor conecta la internet şi vor sincroniza toate dispozitivele într-un mod inteligent, indiferent dacă acestea sunt la birou sau acasă, şi le vor permite să schimbe date între ele”.

5. Oferte promoţionale automate, servite în funcţie de preferinţele utilizatorilor de internet.

6. Publicitate inteligentă, afişată pe internet în funcţie de nevoile şi preferinţele utilizatorilor.

7. Site-uri de joburi. În acest moment Microsoft deţine LinkedIn, cea mai mare reţea de socializare profesională din lume.

8. Vor fi dezvoltate programe software specializate pentru managementul de proiect. Astfel, mai mulţi oameni vor colabora de la distanţă online pentru a dezvolta un produs sau serviciu.

9. Link-uri către site-uri în timpul emisiunilor TV. Gates a prezis că televiziunile vor oferi link-uri către site-uri pentru ca spectatorii să afle informaţii suplimentare despre lucrurile pe care le văd la TV şi îi interesează.

10. Oamenii vor comenta în timp real pe site-uri în timp ce un eveniment are loc. De exemplu, acest lucru se întâmplă acum pe Twitch, YouTube, Twitter sau în secţiunile Live Blog oferite de site-uri.

11. Oamenii vor avea la ei tot timpul mici dispozitive mobile, care le vor permite să comunice oricând cu cei apropiați, să citească știri și să facă orice altceva își doresc. Astăzi, smartphone-urile sunt, în același timp, console video purtabile, aparate foto, telefoane și televizoare.

12. Platforme online pe care oamenii vor putea discuta în funcție de interesele lor. Gamerii au Discord, Reddit sau Twitch, iar Facebook Groups și aplicații precum Nextdoor și Citizen conectează vecinii și locuitorii din aceleași localități.

Vezi si

YouTube pune stop clipurilor care promovează obiceiuri alimentare nesănătoase

Ușor de viralizat prin promovarea către un public numeros, mereu în căutarea de soluții pentru …