“Cântec drag din plai străbun”: Trofeul a plecat la Târgu Jiu

Gorjeanca Petronela Bîrșilă, cea care a făcut senzație la emisiunea ”Next Star” cântând la pseudo-instrumente, este marea câștigătoare a Festivalului “Cântec drag din plai străbun”, de la Vaslui.

petronela-birsila-236x300

Regalul folcloric de la Casa de Cultură “Constantin Tănase” s-a încheiat, evenimentul fiind un mare succes. Cele două zile de concurs au adus în fața vasluienilor o serie de tineri talentați care au cucerit juriul Festivalului “Cântec drag din plai străbun”.

Marea câștigătoare este Petronela Bîrșilă, care a făcut senzație la emisunea ”Next Star” cântând la pseudo-instrumente.

“Am depus eforturi mari pentru a organiza evenimentul. Am avut sprijinul domnului primar și al Centrului Creației Populare, care ne-au fost alături în cele două zile de concurs. Participarea a fost una record, cu peste 250 de copii și tineri din toată țara”, a declarat Ionel Bordeianu, directorul Casei de Cultură.

Vasluianca Florentina Albu Neculai a obținut trofeul categoriei soliști instrumentiști, ea impresionând juriul la vioară.

Festivalul i-a avut ca invitați pe solista de muzică populară Nicoleta Iancu, Gabriel Nebunu (câștigătorul marelui trofeu la ediția din 2016), Silvia Ene și solistele de la “Rapsodia Vasluiului”, alături de Ansamblul ”Hora Vasluiului”.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Vezi si

Furturi repetate la Spitalul Judetean Vaslui

Un medic de la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui a rãmas fãrã 2000 de lei, …

  • https://sonicssl.namehost.ro/8040/;
  • Smile FM Romania