sâmbătă, 20 iulie , 2024

Cât de des trebuie să oprești routerul WiFi: ce să faci ca să ai internet mai rapid

Mulți utilizatori nu știu acest lucru, dar ca să ai un internet mai rapid, există niște trucuri. Iată ce trebuie să faci ca să navighezi mai rapid online.

Un router este un computer în miniatură cu un procesor, memorie de sistem și spațiu de stocare suficient pentru a găzdui sistemul de operare. Sarcina sa este de a atribui adrese tuturor dispozitivelor și de a direcționa traficul de internet către acele adrese. Este singurul dispozitiv public din rețeaua ta de acasă, în timp ce toate computerele, tabletele, consolele și alte dispozitive capabile de internet se „ascund” în spatele lui.

O conexiune slabă la WiFi poate fi frustrantă, dar există mai multe trucuri care te pot ajuta în acest sens. Printre ele se numără și un secret pe care nu îl știu cei mai mulți utilizatori, deși experții în domeniu îl recomandă.

La fel ca în cazul altor tehnologii, există numeroase lucruri care nu mai pot funcționa atunci când vine vorba de WiFi. Printre acestea, se numără o conexiune slabă, bruiaje din partea altor dispozitive sau blocarea routerului.

Routerul trebuie repornit o dată pe lună

Astfel, pentru a menține o conexiune sigură, trebuie să oprești și să repornești routerul. Dacă te întrebi cât de des trebuie să îți oprești routerul WiFi, experții recomandă măcar o dată pe lună.
 
E important de menționat că oprirea și repornirea routerului WiFi nu e același lucru cu resetarea dispozitivului. Prin această funcție, restabilești setările din fabrică ale dispozitivului.

Pentru a opri routerul, trebuie să îl scoți din priză și să aștepți în jur de 15 secunde pentru a-l băga înapoi. De aici, mai trebuie să aștepți câteva minute înainte să îl pornești iar. Așteaptă ca toate luminile de pe router să devină verzi.

Astfel, ai reușit să oprești și să repornești dispozitivul. Din acest punct, va începe să testeze conexiunea la internet. Dacă routerul tău e legat de o aplicație, o poți folosi pe aceasta pentru a-l opri și reporni.  Ca urmare, vei avea parte de o conexiune mai rapidă.

Prin acest truc, golești memoria dispozitivului. În plus, poate ajuta la o comunicare mai eficientă între router și modem.

Sursa:

https://playtech.ro/2023/cat-de-des-trebuie-sa-opresti-routerul-wifi-ce-sa-faci-ca-sa-ai-internet-mai-rapid/

Vezi si

YouTube pune stop clipurilor care promovează obiceiuri alimentare nesănătoase

Ușor de viralizat prin promovarea către un public numeros, mereu în căutarea de soluții pentru …