marți, 27 septembrie , 2022

Căutările inițiate din aplicația Google nu funcționează pe anumite dispozitive

Aparent, din cauza unui bug, aplicația Google returnează liste fără rezultate la căutările inițiate pe anumite modele de telefoane cu Android.

Manifestată de câteva săptămâni, problema pare că se limitează la aplicația Google pentru Android și se manifestă doar pe anumite modele de telefoane, produse de Samsung, OnePlus și seria Nexus.

La prima vedere, am fi tentați să credem că lipsa rezultatelor în interfața aplicației Google are legătură cu lipsa sau funcționarea defectuoasă a conexiunii la internet, însă nu este cazul.

În timp ce închiderea forțată și repornirea aplicației pare să funcționeze ca un remediu temporar pentru problema apărută, se pare că deocamdată, singura metodă sigură pentru a beneficia de serviciile motorului Google Search este să folosești altă interfață decât cea oferită de aplicația nativă. Spre exemplu, interogările făcute din interfața pentru web browser funcționează corect, la fel și căutările inițiate direct din bara de adrese a browser-ului Chrome.

Având în vedere faptul că problema nu este chiar recentă, putem doar presupune că Google este la curent cu situația apărută și lucrează deja la un patch care să o remedieze. Cert este doar că Google Search este cea mai importantă ramură de business a corporației Alphabet, responsabilă pentru venituri în valoare de 104 miliarde dolari, obținute doar în ultimul an. Astfel, orice perturbație în funcționarea acestui serviciu nu poate trece neobservată pentru mult timp, chiar dacă aparent este vorba de un bug ce se manifestă pe un număr redus de dispozitive.

Vezi si

YouTube anunță Creator Music, prin care creatorii de conținut pot cumpăra melodii cu licență

Cei de la YouTube au dezvăluit o nouă modalitate prin care creatorii de conținut pot …