Cei mai mulți șomeri vasluieni nu au școală sau au absolvit doar gimnaziu

Nivelul de pregătire este un factor determinant în succesul pentru căutarea unui loc de muncă. Astfel, din cei 8.988 de șomeri înregistrați în județ în luna marie, 4.109 au doar gimnaziu, în vreme ce numărul șomerilor cu școală primară și fără studii este de 2.588.

 

La sfârșitul lui martie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui erau înregistrați 8.988 șomeri (din care 3.707 femei), rata șomajului fiind de 8,48%. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 8.30 în această lună acest indicator a înregistrat o crestere cu 0,18%.

Așa cum au transmis cei de la AJOFM Vaslui, din totalul de 8.988 persoane înregistrate în evidențe, 753 erau beneficiari de indemniziţie de şomaj, iar 8.235 erau șomeri neindemnizați.

Nivelul de pregătire este unul determinat în găsirea unui loc de muncă, așa cum arată statisticile instituției vasluiene. Astfel, șomerii cu invăţământ gimnazial au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Vaslui (4.109 someri ), urmat de cei cu învăţământ primar şi fără studii (2.588 someri), invatamant profesional 1.236), iar 928 someri au absolvit studii liceale,46 someri au absolvit studii postliceale iar 81 someri au studii universitare.

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 3.062 persoane foarte greu ocupabile, 4.687 greu ocupabile, 1.141 mediu ocupabile, iar 98 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Vaslui sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Vaslui la adresa www.vaslui.anofm.ro”, se arată într-un comunicat al AJOFM Vaslui.

Vezi si

Un elicopter va imprastia substante pentru combaterea tantarilor din Vaslui

Meteorologii avertizează că temperaturile vor depăși 34 de grade la umbră, zilele următoare. Pe fondul …