Elevii vasluieni, premiile II și III la Olimpiada de limba rusă

Elevii care au reprezentat județul la etapa națională a Olimpiadei de limba rusă modernă s-au întors cu rezultate deosebite. Ana-Maria-Gabriela Vizitiu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, a obținut premiul al II – lea, iar Teodor-Mihai Sava, elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, premiul III.

Ceo doi elevi vasluieni care au reprezentat județul la etapa națională a Olimpiadei de limbă rusă modernă, care s-a desfășurat în perioada 27-30 aprilie 2023 la Pitești, județul Argeș, s-au întors cu rezultate deosebite, care „fac cinste școlii vasluiene, ilustrând deja o tradiție pentru învățarea limbilor moderne”, cum spus reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui.

Ana-Maria-Gabriela Vizitiu, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, în clasa a X-a, participantă la nivelul A1, a reușit să obțină la faza națională a Olimpiadei de limbă rusă modernă premiul al II – lea. Eleva studiază limba rusă în cadrul Clubului de limbă rusă Vaslui sub îndrumarea domnilor profesori Eugenia Crețanu și Alexandru Mîță. De asemenea, eleva este și la Centrul Județean de Excelență Vaslui, unde are profesor îndrumător pe doamna Eugenia Crețanu.

Teodor-Mihai Sava, elev la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, în clasa a IX-a, participant la nivelul A1, a reușit să obțină la faza națională a Olimpiadei de limbă rusă modernă premiul al III – lea. Elevul studiază limba rusă în cadrul Clubului de limbă rusă Vaslui sub îndrumarea profesorilor Eugenia Crețanu și Alexandru Mâță. De asemenea, elevul este și la Centrul Județean de Excelență Vaslui, unde are profesor îndrumător pe doamna Eugenia Crețanu.

„Felicitări tuturor elevilor, profesorilor îndrumători pentru efortul depus și implicarea activă pentru a face performanță! Mult succes în continuare!”, le-a transmis ISJ Vaslui.

Vezi si

Au început înscrierile la liceu

Elevii, împreună cu părinții și diriginții, trebuie să completeze, astazi, 12 iulie, dar și in …