marți, 27 septembrie , 2022

Cel mai mare dinozaur zburător din lume, descoperit pe teritoriul României, va fi dezvăluit la Antipa – FOTO & VIDEO

Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur zburător din lume descoperit pe teritoriul României şi reprodus la scara 1:1, va fi dezvăluit în premieră pe 28 iulie, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, potrivit unui comunicat de presă al Muzeului.

Hatzegopteryx

 

Cu o deschidere a aripilor de 12 metri şi cu un craniu care măsoară aproape 3 metri, Hatzegopteryx a fost un dinozaur de mari dimensiuni, care a trăit acum aproximativ 71-65 de milioane de ani.

Hatzegopteryx, care aparţine Dino Parc Râsnov, va fi prezentat la Muzeul Antipa în cadrul expoziţiei ‘Aripi peste timp’ şi a fost reprodus conform ultimelor descoperiri făcute de Dan Grigorescu, profesorul care a găsit fragmentele din oasele giganticului dinozaur.

Expoziţia ‘Aripi peste timp’ este deschisă în perioada 28 iulie-14 august, interval în publicul îl poate admira nu doar pe Hatzegopteryx, dar şi pe Pteranodon animatronic şi încă trei exponate, amplasate în exteriorul Muzeului de Geologie. După vizita în Bucureşti, dinozaurii se vor întoarce la ei acasă, la Dino Parc Râşnov.

Sursa:mediafax.ro

Vezi si

8 lucruri pe care trebuie sa le stii despre ziua de LUNI

Nu exista om care sa nu se fi plans, cel putin o data in viata, …