Centenară din Fălciu, aniversată în Bârlad, la administrarea vaccinului anti Covid

O bâtrânică din satul Odaia Bogdana, comuna Fălciu, care s-a vaccinat, ieri, când a împlinit 100 de ani de viață, cu prima doză împotriva COVID-19 în centrul amenajat în sala de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad a fost felicitată de personalul centrului și a primit în dar și un tort.

Deși mulți tineri și adulți din județ refuză vaccinarea anti COVID-19 pe motiv că serul le va face mai mult rău decât bine, se pare că există însă și vârstnici care demonstrează că au încredere în medicii din țară și din întreaga lume care recomandă insistent imunizarea cu serurile aprobate de agențiile de specialitate.

Un exemplu demn de toată lauda și bun de urmat vine din mediul rural, mai exact din localitatea Odaia Bogdana, comuna Fălciu, unde o bătrânică a decis să se imunizeze cu prima doză de ser Pfizer/BioNTech chiar în ziua în care a împlinit 100 de ani. Evident, gestul său a fost felicitat de personalul centrului de vaccinare amenajat în cadrul sălii de sport a Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Bârlad, acolo unde a venit să se imunizeze. Ba chiar a primit și un tortuleț cu urarea „La mulți ani!” și un buchet de flori, în semn de apreciere.

„Model de responsabilitate… Doamna din imagine împlinește vârsta de 100 de ani. Pentru determinarea și exemplul oferit multora, personalul centrului de vaccinare de la «Școala 8» a simțit nevoia să-i onoreze doamnei vârsta și gestul. La mulți ani cu sănătate, stimată doamnă!!! Ne înclinăm în fața dumneavoastră! Vă mulțumim!”, este mesajul postat, ieri, de una din asistentele medicale din cadrul centrului de vaccinare pe contul său de socializare.

Gestul centenarei a fost apreciat și de viceprimărița Bârladului, Ana-Maria Vintilă, care a publicat pe contul său de facebook următorul mesaj: „Doamna Ioana, din Odaia Bogdana, a străbătut peste 55 de kilometri ca să se vaccineze. Dacă nu vi se pare un efort prea mare, aflați că doamna Ioana are frumoasa vârstă de 100 de ani. Și-a făcut prima doză de vaccin anti COVID-19 la centrul amenajat în sala de sport a Școlii «Episcop Iacov Antonovici» (Școala nr. 8 din Bârlad). Personalul de la centrul de vaccinare i-a pregătit și o mică surpriză. Vă invit pe toți cei care sunteți eligibili să urmați exemplul doamnei Ioana. Dacă dumneaei a putut, la vârsta de 100 de ani, și voi puteți mai mult ca sigur. Centrele de vaccinare din Bârlad sunt deschise de luni până duminică, între orele 8.00-20.00, unde puteți să administrați vaccinul de la Johnson&Johnson (mono-doză), vaccinul Pfizer (două doze) sau Moderna (două doze – administrat la centrul de la Școala nr. 8 – sala de sport)”.

Sursa : http://www.monitoruldevaslui.ro/2021/10/centenara-din-falciu-aniversata-in-barlad-la-administrarea-vaccinului-anti-covid/

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …