Centru pentru victimele violenţei în familie

La nivelul judeţului Vaslui, statisticile arată o creştere a numărului cazurilor de violenţă în familie, de la 456 în anul 2012, la 546 în 2013, an când 68 de copii şi 35 de femei au beneficiat de găzduire în Centrul de urgenţă pentru victimele violenţei în familie Bârlad.

copil abuzat

 

Având în vedere amploarea fenomenului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a dat startul unui proiect menit să asigure protecţia femeilor, copiilor şi a bătrânilor care cad victime violenţei familiale.
“Astfel, în municipiul reşedinţă, în cel mult un an, va fi ridicat un centru de recuperare pentru victimele violenţei în familie, modern şi securizat, care să ofere celor 12 viitori beneficiari servicii specializate oferite de psihologi, jurişti, asistenţi sociali şi medicali”, ne-a declarat Ionel Armeanu Ştefănică, directorul DGASPC Vaslui.
Tot în cadrul proiectului, va fi derulată campania judeţeană “Violenţa nu este domestică”, în cadrul căreia se vor organiza ateliere de lucru, acţiuni de distribuire a unor materiale de promovare în comunităţile rurale şi urbane, precum şi de informare prin Centrul virtual de resurse “Anonim”.
Proiectul este finanţat în totalitate de Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, prin Programul RO20 “Violenţa domestică şi violenţa bazată pe deosebire de sex”, şi are o valoare de 200.000 de euro.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …