Cercetătorii au folosit cu succes microboți pentru a vindeca pneumonia din plămânii șoarecilor

Pneumonia este o afecțiune groaznică și poate fi chiar mortală. Acum, un nou studiu efectuat pe șoareci ar putea sugera o nouă metodă de tratament, anume microboții.

Conform noului studiu publicat în jurnalul Nature Materials, nanoinginerii de la Universitatea din California-Davis, SUA au dezvoltat oficial mici roboți care pot „înota” prin plămânii unui șoarece pentru a livra medicamente care vindecă pneumonia. Deși tehnologia nu a fost testată încă pe oameni, speranța este ca într-o bună zi să fie aplicată și pe pacienți umani.

Procesul creării roboților, așa cum este explicat în studiu, este de-a dreptul fascinant. Aceștia sunt construiți cu celule de alge umplute cu antibiotice, alese pentru abilitatea lor de a se mișcă prin plămâni. Aceste celule de alge sunt apoi acoperite cu nanoparticule care sunt învelite cu zeci de sfere biodegradabile create din membrane de neutrofile, un tip de celule albe sanguine. Imediat ce roboții și-au îndeplinit misiunea, aceștia se degradează în mod natural și sigur în corp.

Citește mai mult: https://www.descopera.ro/stiinta/20187099-cercetatorii-au-folosit-cu-succes-microboti-pentru-a-vindeca-pneumonia-din-plamanii-soarecilor

Vezi si

Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?

Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet …