miercuri, 8 februarie , 2023

Cum a ajuns un bărbat să fie alergic la propriile orgasme? Este rar, dar posibil!

Iată o posibilitate cu adevărat terifiantă: oamenii pot deveni alergici la propriile orgasme, iar cercetătorii nu sunt siguri de ce se întâmplă asta!

Un nou studiu publicat în jurnalul Urology Case Reports documentează cum un bărbat în vârstă de 27 de ani, cândva perfect sănătos, a dezvoltat din senin reacții alergice severe după ejaculare.

Bărbatul a prezentat simptome similare gripei după un orgasm, cum ar fi tusea, strănutul, secreții nazale, erupții cutanate pe brațe, și chiar inflamarea ganglionilor limfatici, potrivit studiului.

Reacțiile alergice au apărut de fiecare dată când a avut un orgasm

Nu a contat dacă bărbatul s-a masturbat sau a întreținut relații sexuale. Reacțiile alergice au apărut de fiecare dată când a avut un orgasm, uneori chiar imediat, alteori cu ceva întârzieri.

Pacientul a început să observe simptomele la vârsta de 18 ani, iar situația a continuat să se înrăutățească de atunci. De fapt, simptomele sale au devenit atât de severe încât bărbatul s-a abținut în mod activ de la orice relații romantice sau sexuale. Mai mult, simptomele au persistat de la două până la șapte zile.

Afecțiunea sa este cunoscută drept sindromul post-orgasmic (post-orgasmic illness syndrome sau POIS). Deși nu este singura persoană din lume care prezintă această afecțiune, sindromul este destul de rar.

Foarte puține cazuri documentate cu sindromul post-orgasmic în literatura medicală

Potrivit unuia dintre autorii studiului, Andrew Shanholtzer, student la medicină la Universitatea Oakland, SUA, există aproximativ 60 de cazuri documentate cu sindromul post-orgasmic în literatura medicală, însă numărul persoanelor afectate ar putea fi mult mai mare.

„Numeroși furnizori de servicii de sănătate nu cunosc această afecțiune, darămite publicul. De cele mai multe ori nu va fi stabilit un diagnostic corect, iar mulți ajung să sufere”, a declarat Shanholtzer într-un comunicat de presă, potrivit Futurism.

Așadar, nu este surprinzător faptul că pacientul a fost diagnosticat greșit după ce a mers la mai mulți specialiști, inclusiv un alergolog care credea că bărbatul avea rinită alergică.

O posibilă explicație pentru sindromul post-orgasmic

Nimic prescris de acești medici, cum ar fi antibiotice, nu i-a putut ameliora simptomele. Ultrasunetele, analizele seminale și nivelurile de testosteron nu au prezentat rezultate neobișnuite.

Așadar, o întrebare arzătoare a continuat să rămână fără răspuns: ce anume a cauzat simptomele?

Shanholtzer a precizat că o posibilă explicație pentru sindromul post-orgasmic ar putea fi leziunile la testicule care pot cauza lichidul seminal să pătrundă în fluxul sanguin.

„Există celule speciale, numite celule Sertoli, care înconjoară lichidul seminal și îl izolează de celulele sistemului imunitar. Atunci când celulele Sertoli sunt afectate, lichidul seminal este expus la sistemul imunitar pentru prima oară, astfel că sistemul imunitar atacă lichidul seminal ca și cum ar fi un virus sau bacterie străină”, a explicat Shanholtzer.

Un tratament ieftin și eficient pentru alergia la propriile orgasme

Cât despre tratamentul pentru POIS, cercetătorii au subliniat că există câteva metode care s-au dovedit eficiente în trecut, cum ar fi injectarea pacienților cu o formă diluată a propriului lichid seminal și creșterea treptată a concentrației în timp. Însă, poate dura ani buni până când simptomele să se amelioreze, iar tratamentul poate fi destul de costisitor și chiar incomod.

În cazul pacientului de 27 de ani, cercetătorii au prescris antihistaminice, iar în cele din urmă au descoperit că fexofenadina, un medicament ieftin folosit de obicei pentru a trata rinita alergică, a fost foarte eficient cu o rată de îmbunătățire de 90% a simptomelor.

Totuși, mai multe cercetări vor fi necesare astfel încât să evalueze cum trebuie siguranța și eficiența fexofenadinei în tratarea sindromului post-orgasmic în cazul populației generale. Chiar și așa, începutul este promițător.

 

Vezi si

Care este cea mai veche pizzerie din lume? Cum poți să mănânci fără să stai 2-3 ore la coadă?

Pizza este unul dintre cele mai consumate preparate culinare din lume. Sunt puține locuri pe …