duminică, 3 decembrie , 2023

Curiozități despre dragoste

Ce este dragostea? Un sentiment frumos, care ne face fericiți. Atunci când suntem loviți de săgeata lui Cupidon, ne simțim de parcă am pluti și vedem lumea  în culori roz. Chiar dacă știm să explicăm procesul chimic al dragostei, pentru fiecare acest sentiment este unic și-l percepe diferit. Iată câteva curiozități despre cel mai nobil sentiment.

1. Dragostea e cel mai puternic drog

 

Mulți cercetători au descoperit că a fi îndrăgostit îți dă același sentiment ca și cum ai fi consumat droguri. Dragostea te poate face să faci lucruri care par iraționale, lucruri pe care nu ai crezut niciodată că le vei face. Cercetările sugerează că îndrăgostirea se poate simți ca și cum ai fi luat o doză de cocaină.

 

2.Poți ameliora durerea fizică atunci când îți îmbrățișezi persoana iubită

Îmbrățișarea cu persoana iubită eliberează în corpul tău un hormon numit oxitocină. Oxitocina este cunoscută și sub numele de hormonul iubirii. Acest hormon ajută la ameliorarea durerile fizice.

3. Dragostea ne modifică personalitatea

Nu mai ești aceeași persoană care erai înainte de a te îndrăgosti? Este firesc să fie așa. Faptul că suntem îndrăgostiți ne modifică personalitatea și percepția lucrurilor. Putem deveni mai deschiși la lucrurile care îi plac iubitului nostru sau putem chiar să devenim mai optimiști.

4. Dragostea ne face mai sociabili

Atunci când iubim, corpul nostru produce dopamina. Acest hormon ne face să ne simțim fericiți și suntem mai predispuși de a forma prietenii.

5. Dragostea ne face mai buni

Știința a demonstrat că atunci când iubim suntem mai optimiști, mai motivați și mai inspirați. Astfel, starea noastră psihologică e mult mai bună.

6. Dragostea este oarbă

Conform psihologilor, atunci când iubim, percepția noastră despre persoana iubită se va baza mai degrabă pe iluzii pozitive decât pe realitate. Astfel, judecata noastră privind personalitatea partenerului e suprimată. În ochii noștri,iubitul/a este perfect/ă.

7. Dragostea poate ucide

O inimă frântă te poate ucide! Cardiopatia Takotsubo (Sindromul inimii frânte) este termenul folosit pentru a descrie atacurile de cord induse de stres observate la persoanele care i-au pierdut recent pe cei dragi. Riscul este deosebit de ridicat în primele săptămâni de la pierderea iubitului sau iubitei.

8. Iubirea poate fi un obstacol în calea succesului

Neurologii au descoperit o legătură între sentimentele puternice și un declin al controlului cognitiv, ceea ce înseamnă că dragostea îți poate distrage atenția de la multe alte lucruri.

9. Poțiuni ale dragostei

De-a lungul istoriei, poțiunile care ajutau îndrăgostiții au fost create cu transpirația lor. Acest lucru se datorează faptului că este mai probabil să fii atras de mirosul persoanei care îți place, un act subconștient care ajută creierul să decidă dacă iubești pe cineva.

10. O inimă îndrăgostită, o inimă sănătoasă

Cuplurile căsătorite și îndrăgostite au o sănătate cardiovasculară mai bună în general. Ei au cu 5% mai puține șanse de a prezenta orice formă de risc sau complicație cardiacă.

11.Ține-mă de mână

Atunci când ești nervos, te poți calma ținându-ți de mână partenerul, conform cercetărilor efectuate asupra comportamentului oamenilor.

12. Dragostea și râsul

Umorul și dragostea sunt o combinație minunată. S-a observat că simțul umorului al partenerului  are un impact semnificativ asupra satisfacției în relație și asupra longevității iubirii între cupluri. dacă partenerul ne face să râdem, îl iubim mai mult.

Vezi si

Ce au căutat românii pe Internet în 2023?

În 2023, românii care au navigat pe Internet au realizat căutări variate de cuvinte cheie, …