miercuri, 24 aprilie , 2024

Cursuri de teatru şi dezvoltare personală la Huşi

La Biblioteca Muncipală “Mihai Ralea” din Huşi s-a dat startul cursurilor de teatru şi dezvoltare personală. Practic, este un loc în care timiditatea, teama şi seriozitatea sunt date la o parte pentru a face loc veseliei şi dorinţei de autocunoaştere.

curs4

 

De cum intri în sala unde Profu’ de râs, Daniel Budeanu, îşi ţine cursurile, te întâmpină o atmosferă colorată şi optimistă, asta şi pentru că pereţii, pictaţi de elevi din Huşi, fac din sala bibliotecii un loc aparte.
“Sala aceasta m-a încântat foarte tare de cum am văzut-o! Am zis: asta e, aici e locul potrivit pentru aceste cursuri! Paleta de culori, toate picturile de aici sunt în concordanţă cu ceea ce vreau eu să îi învăţ pe copii. E un loc optimist care cred că îi ajută mult şi pe copii să se descopere pe ei înşişi”, spune Daniel Budeanu.Şi cursanţii spun că sunt încântaţi.

“La Huşi am găsit deschidere către artă, m-a uimit că din prima săptămână am format o grupă de copii cu care lucrez. Sunt deschişi la artă, reacţionează bine, e o bucurie enormă pentru mine să lucrez cu ei”.Prin ceea ce face, Profu’ de râs spune că încearcă să-i ia pe tineri din faţa calculatoarelor pentru a-i determina să socializeze mai mult: “Mulţi se refugiază în tot felul de gadget-uri şi din această cauză îşi închid viziunile. Eu vreau să-i fac să interacţioneze unii cu alţii. Prin intermediul jocurilor pe care le fac la cursuri, încerc să lucrez cu ei atât pe partea mentală, cât şi psihologică. Vreau să-i învăţ pe copii să se valorizeze şi să-i respecte pe ceilalţi”, explică Daniel Budeanu.

Întrebaţi de ce au venit la cursurile de teatru, răspunsurile elevilor au avut un punct comun – dorinţa de a scăpa de timiditate şi de a învăţa lucruri noi: “Ne ajută în dezvoltarea noastră personală, putem comunica mai uşor cu ceilalţi, ne descoperim alte aptitudini”, “E o experienţă frumoasă, din care învăţăm ceva”, “Sunt foarte timidă, de aceea am venit la cursuri”.

Cursurile de teatru şi dezvoltare personală, stucturate pe categorii de vârstă, au loc în fiecare sâmbătă şi duminică, la Biblioteca Municipală “Mihai Ralea” din Huşi.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …