De ce bat românii în lemn pentru a ține relele departe?

Românii au obiceiuri străvechi care încă domină societatea. Acestea s-au născut din nevoia de a explica anumite întâmplări. Unul dintre cele mai dubioase, dar comune lucruri pe care românii îl fac este să bată în lemn ca să țină ghinionul departe. De unde a apărut obiceiul bătutului în lemn?

De ce este bine să bați în lemn?

Deși este văzută de mulți ca fiind doar o superstiție, bătrânii ne-au învățat că acest obicei ține lucrurile rele departe. Se presupune că dacă bați de 3 ori în lemn va alunga ghinionul și vei avea parte de reușite în plan profesional și personal.

Nu se știe exact originea acestui obicei, dar toți românii îl practică. Oamenii de știință sunt de părere că obiceiul face trimitere la protecția oferită de natură, prin copaci și pădure. Cel mai cunoscut popor la pădurilor, celții, obișnuiau să bată în coaja copacilor pentru ca spiritele bune să aibă grijă de ei. De astfel, celții erau recunoscuți pentru conexiunea spirituală pe care o aveau cu natura. În China antică, bărbații stăteau pe un pilon de lemn din structura casei pentru a fi protejați de dușmani.

Citește mai mult: https://www.shtiu.ro/de-ce-bat-romanii-in-lemn-pentru-a-tine-relele-departe-152342.html

Vezi si

Cum revenim la normal după sărbătorile de Paște

Cu toții știm că sărbătorile pascale vin cu anumite obiceiuri culinare și diverse tradiții pe …