De pe băncile liceului, direct în șomaj! Zeci de absolvenți sunt în căutarea unui loc de muncă

Absolvenții promoției 2022 au făcut rând la Forțele de Muncă Vaslui pentru a se înregistra în căutarea unui loc de muncă. Doar în acest fel, tineri vor putea primi indemnizația de șomaj în valoare de 262 de lei. Într-un județ din care tinerii pleacă masiv, iar mediul privat se confruntă cu o criză acută de personal, singura oportunitate pentru zeci de absolvenți este șomajul. 

Nu mai puțin de 165 de absolvenţi ai promoţiei 2022 s-au înregistrat în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă  (AJOFM) Vaslui pentru a beneficia de indemnizație de șomaj. Toți tinerii s-au trecut pe listele persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în luna iulie: Negrești – 26 de absolvenți; Huși – 15 absolvenți; Bârlad – 49 de absolvenți; Vaslui – 75 de absolvenți. În acest an, indemnizația pentru absolvenți va fi în valoare de 262 de lei, adică 50% din Indicatorul Social de Referință (ISR) care este în valoare de 525,5 lei.

Absolvenţii de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, au fost așteptați să se înregistreze în evidența AJOFM Vaslui până la data de 26 iulie 2022 inclusiv. Elevii care nu au avut situaţia școlară încheiată la toate materiile, s-au putut înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Din nefericire, în ultimii ani, fără locuri de muncă și perspective reale de realizare profesională, tinerii părăsesc masiv comunitățile județului Vaslui. Primarii susțin că exodul forței de muncă este mai mare decât oricând, însă la nivel local nu există oportunități de angajare. Dacă autoritățile locale și centrale vor continua să ignore fenomenul imigrației, sunt toate șansele ca multe sate să rămână pustii, iar drumurile asfaltate, alimentările cu apă etc. să nu mai aibă beneficiari.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/08/05/de-pe-bancile-liceului-direct-in-somaj-zeci-de-absolventi-sunt-in-cautarea-unui-loc-de-munca/

Vezi si

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …