Descoperirea care ar putea rezolva supraîncălzirea PC-urilor: un înlocuitor pentru siliciu.

Mai toate procesoarele și chip-urile moderne sunt construite folosind siliciu, un material care și-a dovedit fiabilitatea în timp și a permis industriei tech să atingă culmi pe care nu le credeam posibile acum câteva decenii. Însă cum toate lucrurile bune și inovatoare au și ele un sfârșit, se pare că era acestui material se apropie de final, astfel o nouă descoperire ar putea veni cu o rezolvare pentru problema supraîncălzirii PC-urilor moderne.

Arsenidul de bor cubic (cubic boron arsenide) este un compus chimic format din bor și arsenic care oferă capabilități de conductivitate mari. Cercetătorii din cadrul MIT, Universitatea din Houston și alte instituții cred că această combinație este viitorul industriei tech, mai ales că rezolvă și problemele de încălzire pe care le are siliconul. În plus, conform unui studiu publicat pe Science, arsenidul de bor se regăsește pe locul trei în topul materialelor cu cea mai bună conductivitate termică.

Un înlocuitor demn pentru poziția ocupată de siliciu

Cu un nou material la dispoziție, nu mai trebuie decât să găsim moduri economice și practice prin care să-l adoptăm ca și material principal. Cel puțin asta este și părerea celor de la MIT care ne-au vorbit în detaliu despre noua descoperire.

Citește mai mult: https://zonait.ro/inlocuitor-pentru-siliciu-supraincalzire-pc/

Vezi si

Microsoft admite în sfârșit că vânzările Xbox One au fost mai puțin de jumătate din PS4

Vânzările oficiale de Xbox One au fost în mare măsură un mister, dar acum Microsoft …