DEZASTRU pe mare! Epava de la Costinesti a fost distrusa!

Vântul puternic şi valurile uriaşe au rupt în două epava de la Costineşti. Nava era de aproape cinci decenii simbolul staţiunii.

epava constinesti distrusa

Furtuna din ultimele zile a făcut prăpăd pe litoral, epava navei Evanghelia de la Costineşti a fost ruptă în două. Faimoasa epavă a navei Evanghelia, simbolul staţiunii Costineşti, a fost distrusă de vântul care a bătut cu 70 de kilometri pe oră şi de valurile foarte mari din ultimele zile.

epava constinesti distrusa 2

Carena navei s-a rupt pe întreaga înălţime şi structura metalică s-a rupt în două. De altfel, furtuna a fost atât de puternică, încât autorităţile navale au închis toate porturile româneşti de la Marea Neagră.

epava constinesti inainte

În perioada celui de-al doilea război mondial a fost cargou american transformat apoi în navă comercială. La data eșuării, inspecția efectuată imediat de salvatorii români a evidențiat faptul că, în magazia 4 a navei grecești se găsea un motor naval de mici dimensiuni, ambalat, ce avea ca adresă de destinație portul Constanța.

epava constinesti 2014

S-a dovedit ulterior că nimeni nu aștepta o asemenea marfă la Constanța. Cambuza navei era plină cu alimente, ca pentru un voiaj de lungă durată.

Pe „Golful francezilor”

La 15 octombrie 1968, nava a eșuat la circa 1,5 km de plaja nordică a stațiunii Costinești, într-o zonă a falezei naturale denumită „Golful francezilor”. Cu aproximativ 12 ore înaintea eșuării, echipajul de pe Evangelia ceruse ajutor prin radio Grupului de Intervenții și Salvare Navală al portului Constanța prin transmiterea unui SOS. În zorii zilei de 15 octombrie 1968, nava Evangelia a fost localizată în dreptul actualei stațiuni Costinești, la momentul respectiv un mic sat pescăresc.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …