Doctoriţa Rusu a demisionat!

Şefa Secţiei Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui şi-a dat demisia după trimiterea sa în judecată într-un dosar de corupţie.

doctorita

 

efa Secţiei Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean Vaslui, Gabriela Rusu, şi-a dat demisia din funcţie după ce a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, în dosarul în care trei medici din cadrul aceleaşi secţii sunt acuzaţi de 60 de fapte de corupţie, majoritatea de luare de mită.

Trimisă în judecată, săptămâna trecută, pentru abuz în serviciu, doctoriţa Rusu şi-a depus cererea de demisie la conducerea unităţii, fără însă a-şi motiva în scris gestul. Ea va fi judecată la Tribunalul Vaslui într-un dosar în care alţi trei ginecologi sunt acuzaţi de 60 de fapte de corupţie, doi dintre aceştia aflându-se de trei luni în arest preventiv.
„În momentul de faţă, Secţia Obstetrică-Ginecologie este condusă interimar tot de medicul Gabriela Rusu. Conform legislaţiei, fiind vorba de o funcţie de conducere, doamna doctor va asigura interimatul timp de 45 de zile”, a declarat managerul spitalului, Ana Rinder.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au dispus, pe 12 aprilie, trimiterea în judecată a medicilor Simona Botez, Doina Andrei şi Adrian Tănăsescu, ginecologi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, pentru mai multe infracţiuni de luare de mită. În cazul primilor doi, aflaţi în arest preventiv, anchetatorii au reţinut şi infracţiuni de fals intelectual, întreruperea ilegală a cursului sarcinii şi sustragere de înscrisuri. În ceea ce-l priveşte pe ginecologul Adrian Tănăsescu, acesta se află sub control judiciar.

Potrivit rechizitoriului, cei trei medici au solicitat şi au obţinut de la pacienţi, în perioada 2009-2015, sume de bani variind între 50 şi 1.600 de lei, pentru prestarea de servicii medicale gratuite sau pentru îndeplinirea de acte contrare îndatoririlor de serviciu, precum şi efectuarea de întreruperi de sarcină la cerere, vârsta sarcinii fiind de peste 14 săptămâni. Activitatea ilegală era disimulată prin comiterea de infracţiuni de fals, constând în completarea inexactă a foilor de observaţie clinică pentru paciente.

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …