Doi frăţiori, arşi într-un incendiu

O fetiţă de un an şi câteva luni şi frăţiorul ei de trei ani, din Cepeşti, comuna Bogdăniţa, au fost la un pas să fie arşi de vii în propria casă. Din fericire, vecinii au observat incendiul şi i-au scos în viaţă. Au fost transportaţi la Iaşi, respectiv Bucureşti, pentru tratament de specialitate.

elicopter-smurd-mic

Neglijenţa părinţilor a trei copilaşi din satul Cepeşti, comuna Bogdăniţa, era să ducă la moartea a doi dintre micuţi. În timp ce bărbatul se afla la serviciu, femeia şi-a lăsat fetiţa de un an şi şase luni şi băieţelul de trei ani şi şase luni singuri în casă şi a plecat. În lipsa adulţilor, în locuinţă a izbucnit un incendiu şi numai intervenţia rapidă a vecinilor i-a salvat pe micuţi de la moarte. Incidentul s-a petrecut ieri, puţin după ora 10.

„Femeia care a sunat la 112 a spus că la o locuinţă din satul Cepeşti a izbucnit un incendiu şi e posibil ca în casă să se afle şi cei trei copii ai familiei. La faţa locului s-au deplasat cadre ale Postului de Poliţie Bogdăniţa şi Postului de Poliţie Băcani, care au constatat că sătenii au intervenit pentru stingerea incendiului, reuşind să scoată din locuinţă doi copii. Din primele verificări, se pare că minorii erau nesupravegheaţi, niciunul dintre părinţi nefiind acasă în momentul producerii incendiului. Tatăl se afla la muncă, iar mama era în vizită la o rudă din localitate. Cei doi mai au un copil, de vârstă preşcolară, care era la grădiniţă”, ne-a declarat subcomisar Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

La faţa locului au ajuns şi două ambulanţe, dar a fost solicitat şi un elicopter SMURD. În cazul băieţelului, aflat în stare mai gravă, care a suferit arsuri de gradele II-III la nivelul feţei, abdomenului şi membrelor, s-a decis să fie trimis la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Fetiţa a suferit arsuri de gradele I-II la nivelul feţei şi abdomenului şi a fost transportată cu ambulanţa SMURD la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iaşi.

„La locul producerii incendiului s-au deplasat un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bârlad, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, şi două echipaje de prim ajutor, unul de la Staţia de Ambulanţă Bârlad şi echipajul de Terapie Intensivă Mobilă de la Detaşamentul Vaslui. Incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite, afectate fiind tavanul din PVC şi o canapea, în proporţie de aproximativ 30%, din dormitorul unde se aflau minorii. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un coş de fum neprotejat termic faţă de elementele combustibile ale planşeului”, a menţionat căpitan Petru Iftene, responsabil mass-media în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Vaslui.

În urma cercetărilor, poliţiştii vor stabili dacă vreunul dintre părinţi se face vinovat de neglijenţă, caz în care pe numele acestuia ar urma să fie întocmit un dosar penal.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …