După ce a scăpat de arestarea preventivă, medicul ginecolog Doina Andrei a contestat şi măsura controlului judiciar impusă de magistraţii Tribunalului Vaslui, considerând exagerate restricţiile şi mai ales interdicţia privind exercitarea profesiei.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au contestat la Curtea de Apel Iaşi sentinţa de eliberare din arest a medicilor ginecologi acuzaţi de corupţie, Doina Andrei şi Simona Botez, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, şi plasarea acestora sub control judiciar. Astăzi, cele două vor fi prezente din nou în faţa magistraţilor, care vor decide definitiv dacă vor fi cercetate în stare de libertate sau vor ajunge în arest.
De cealaltă parte, Doina Andrei consideră că i se încalcă dreptul la muncă prin stabilirea interdicţiei de a mai profesa ca medic, drept pentru care cere acum şi revocarea restricţiilor impuse prin controlul judiciar. Trebuie spus că magistraţii Tribunalului Vaslui au arătat în motivarea hotărârii că tocmai „extragerea din câmpul infracţional” va reprezenta o garanţie că inculpatele nu vor influenţa martorii şi nu vor periclita bunul mers al anchetei.
În referatul privind propunerea de arestare, procurorii au arătat, printre altele, că „inculpata Andrei Doina a avut indicii cu privire la existenţa unei anchete penale împotriva sa, precum şi la prezenţa unei echipe de flagrant, şi şi-a luat măsuri de acoperire a unei infracţiuni încercând să ofere o aparentă legalitate sumelor de bani primite cu titlu de mită, trimiţând-o pe martora C.C.L. cu sumele de bani primite de la două paciente la O.B., din triaj, pentru a tăia chitanţe. Din declaraţia acesteia din urmă rezultă că astfel de operaţii nu au mai existat anterior, fiind primele chitanţe tăiate”. De asemenea, au invocat faptul că medicii ar putea influenţa martorii, majoritatea cadre medicale sau foste paciente.
Judecătorul Tribunalului Vaslui a considerat însă că „extragerea inculpatelor din câmpul infracţional se poate realiza şi prin impunerea obligaţiilor specifice măsurii controlului judiciar, precum interdicţia de a exercita profesia de medic, de a nu intra in contact cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din cauză. Interzicerea desfăşurării profesiei de medic de către inculpate este de natură să înlăture riscul ascunderii sau modificării unor probe aflate în documentele medicale, risc invocat de procuror”.
Citeste mai mult! Click AICI
Sursa: Obiectiv de Vaslui