miercuri, 8 februarie , 2023

Echipa YouTube Vanced dezvăluie motivul adevărat pentru care aplicația a dispărut

Dezvoltatorii YouTube Vanced au anunțat în urmă cu puțin peste o săptămână că aplicația pe care o dezvoltă va fi scoasă de la download. De altfel, s-au ținut de cuvânt, și au scos foarte repede aplicația de pe internet, fără foarte multe explicații. S-a speculat faptul că a fost o problemă de copyright, întrucât aplicația folosea numele YouTube în titlu, marcă care aparține Alphabet, compania care deține Google, iar acum echipa confirmă acest lucru.

YouTube Vanced s-a lovit de probleme de copyright

Membri ai echipei YouTube Vanced au publicat pe platforma Telegra.ph un articol numit „Vanced Discontinuation”. Aici sunt explicate clar motivele pentru care au fost nevoiți să renunțe la dezvoltarea aplicației și distribuția ei pe site-ul oficial și în alte locuri unde era disponibilă direct.

 

Problemele întâmpinate au fost unele de ordin legal, însă nu referitoare la „piraterie”. De altfel, blocarea reclamelor nu este ilegală, iar aceasta era funcția principală pe care aplicația o îndeplinea pentru mulți dintre utilizatori. Se pare că Google a amenințat cu acțiuni în instanță YouTube Vanced din cauza utilizări numelui „YouTube” și a unui logo similar cu cel al aplicației oficiale. Problema a fost faptul că nu au cerut permisiunea de a folosi aceste mărci înregistrate.

Ce-i drept, cel mai probabil, nici dacă ar fi cerut permisiunea, Google nu ar fi permis utilizarea lor. Asta pentru că YouTube Vanced este o metodă prin care utilizatorii pot evita să plătească pentru anumite funcții din aplicația YouTube, pe lângă faptul că Google nu mai încasează bani din reclame. Vanced permitea redarea în fundal a conținutului și activa modul picture in picture chiar și pentru cei care foloseau YouTube fără un cont premium.

 

Pentru a evita repercusiunile legale, echipa Vanced a căzut de acord cu Google să nu distribuie niciodată sursele aplicației lor și să elimine toate link-urile către aceasta de pe internet.

Pentru cei care își doresc alternative la YouTube Vanced, există în continuare câteva, pe care le puteți găsi în acest articol.

Vezi si

AMD este câștigător în fața lui Intel atât la performanța procesoarelor, cât și la bursă

Exuberanța continuă iată pe piețe odată cu decizia de ieri a FED-ului de majorare a …