sâmbătă, 4 decembrie , 2021

Elevă din Covasna ameninţată cu moartea pentru că a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală

Poliţia Covasna a deschis dosar penal cu autor necunoscut în cazul elevei din oraşul Covasna care a fost ameninţată cu moartea pe o reţea de socializare după ce a purtat o bentiţă cu tricolorul românesc la şcoală, de 15 Martie.

tricolor_02_16ce2d42d4

Mai mulţi elevi ai Liceului „Korosi Csoma Sandor”, din oraşul Covasna, au mers la şcoală cu accesorii tricolore, de 15 Martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni,  o elevă purtând şi miercuri bentiţă tricoloră la cursuri.

Sabina Elena, elevă în clasa a IX-a, a povestit că a fost huiduită și jignită de colegii de etnie maghiară, iar diriginta i-a confiscat bentita

”N-am luat vreo decizie în comun, pur şi simplu ne-am dus trei colegi cu o cocardă , cu o bentiţă şi cu un steguleţ, toate tricolore. Vineri am început şi am continuat luni şi marţi. Colegii de la secţia maghiară m-au huiduit şi mi-au adresat fel şi fel de cuvinte jignitoare, n-aş vrea să le reproduc aici… Doamna dirigintă mi-a spus să nu mai port bentiţa tricoloră pe cap, pentru că se discută în cancelarie foarte mult despre asta. Am ascultat-o şi am pus-o la brâu. Şi astăzi a venit la mine să mi-o ia . A venit cu o foarfecă, cred că intenţiona s-o taie, nu ştiu dacă a tăiat-o sau dacă a smuls-o, că era prea mare agitaţia. N-aveam ce să fac, doar nu era să mă iau la bătaie cu doamna dirigintă… Până la urmă mi-a luat-o şi  a plecat cu ea”, a povestit Sabina Elena, pentru cotidianul.ro.

După acest incident, eleva a fost luată la întrebări de conducerea școlii și a fost amenințată cu moartea pe o rețea de socializare.

”Am fost chemată la Direcţiune, mi s-au pus fel de fel de întrebări… M-au întrebat cu ce scop am făcut asta, ce am avut de câştigat, mi s-a spus că asta e instigare, că am stricat imaginea şcolii..Mi s-a mai spus că am făcut-o lată, că problema a fost ridicată la nivel naţional, că am instigat …Şi-am întrebat şi eu; ”la ce am instigat?’’ , le-am spus că n-am avut nimic de demonstrat, că atâta timp cât şcoala nu-mi impune o ţinută obligatorie pot purta ce vreau şi cam atât…Ba nu, mai e ceva, pe facebook am fost ameninţată cu moartea, înjurată şi făcută ţigancă”, a adăugat eleva.

Şeful Inspectoratul Școlar Județean Covasna: un «incident copilăresc»

Şeful Inspectoratul Școlar Județean Covasna, Keresztely Irma a declarat, miercuri, că o elevă de clasa a IX-a de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din oraşul Covasna, care a mers la şcoală, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cu o bentiţă în culorile tricolorului românesc, şi-a repetat gestul în cursul zilei de miercuri.  Keresztely a apreciat că gestul tinerei este un „incident copilăresc” şi „un teribilism”.

„Trebuie să vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve şi din acest motiv am cerut conducerii liceului să efectueze o analiză şi să finalizeze până mâine (joi – n.r.) la prânz un raport”, a spus Keresztely, conform Mediafax. 

Vezi si

Studiu Leo Burnett | Când vine vorba despre vaccinarea împotriva Covid-19, există, într-adevăr, doar două Românii?

În contextul unor dezbateri tot mai aprige duse de cei pro- și anti-vaccinare împotriva Covid-19, …