miercuri, 8 februarie , 2023

Elizabeth Taylor: 18 lucruri neștiute despre regina Hollywood-ului

Ce se poate spune despre Elizabeth Taylor? Suficient de mult cât să tipărim zeci de cărți, dar ne vom rezuma, deocamdată, la o prezentare succintă.

Opt mariaje (dintre care două cu actorul Richard Burton, primul la 18 ani și ultimul la 59 de ani), două premii Oscar pentru cea mai bună actriță, din cinci nominalizări („Butterfield 8”,1960 și „Cui îi este frică de Virginia Woolf”, 1966).

Roluri în aproape 100 de filme, rolul principal în cel mai scump film realizat până în 1963 (Cleopatra, în regia lui Joseph L. Mankiewicz), un film cu un buget de peste 31 de milioane de dolari, pentru rolul său actrița primind un onorariu de 1 milion de dolari, un Oscar Umanitar (1992) pentru lupta pe care a dus-o de-a lungul vieții împotriva SIDA și datorită căreia a fost recompensată cu titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

Doi minunați ochi violet și multe probleme de sănătate

Un premiu pentru întreaga carieră oferit în 1997 de către Societatea actorilor de film din SUA, locul șapte în topul 100 cele mai mari actrițe din toate timpurile, top alcătuit tot de Societatea americană a actorilor de film, patru copii, prietenă foarte bună a lui Michael Jackson, femeie de afaceri (creatoarea mai multor linii de parfumuri și de bijuterii), doi minunați ochi violet și multe probleme de sănătate în ultimii ei 15 ani de viață (atac cerebral, operație de extirpare a unei tumori pe creier, probleme la inimă – care au dus, într-un final, la o operație pe cord), o operație la șold, probleme la coloană, cancer de piele, pneumonie.

Citește mai mult: https://www.descopera.ro/cultura/20185271-elizabeth-taylor-18-lucruri-nestiute-despre-regina-hollywood-ului

Vezi si

Care este cea mai veche pizzerie din lume? Cum poți să mănânci fără să stai 2-3 ore la coadă?

Pizza este unul dintre cele mai consumate preparate culinare din lume. Sunt puține locuri pe …