Netflix își deschide studio de jocuri video în Finlanda

Gigantul de streaming, Netflix, își va deschide propriul studio de jocuri video într-un efort de a fi recunoscut în industria de gaming.

Netflix? Gaming? Da da, ați citit bine. Studioul își va avea casa în capitala Finlandei, Helsinki și va fi condus de fostul șef al Zynga și Electronic Arts, Marko Lastikka. Acesta a fost co-fondator al studioului Zynga din Helsinki, filiala care a lucrat la FarmVille 3 sub conducerea sa.

Helsinki a rămas cea mai bună alegere pentru Netflix întrucât pot fi aproape de marile talente ale zonei de gaming. Cel mai apropiat exemplu fiind Next Games, un studio finlandez cumpărat de aceștia în 2022, care se ocupă de jocul „Stranger Things: Puzzle Tales”. Netflix a achiziționat în trecut companii mai mici de gaming precum Night School Studio care au creat jocul Oxenfree.

Vă reamintesc că Netflix a anunțat o pierdere de 200.000 de abonați în aprilie, prima din 2011 pentru companie. Asta a rezultat într-o scădere a prețului per acțiune cu 35%. După a urmat o scădere de un milion de abonați între lunile aprilie și iulie, cea mai mare din istorie. Cu toate acestea, Netflix a rămas cu mai mult de 220 de milioane de abonați în toată lumea.

Citește mai mult: https://zonait.ro/studio-jocuri-netflix/

Vezi si

World of Warcraft: Dragonflight, o lansare cu sughițuri… Ce e nou și cum se prezintă până acum

World of Warcraft are un loc special în inima mea. Părinții mei s-au jucat versiunea …