Facebook menține blocarea lui Donald Trump pentru doi ani. Politicienii nu mai primesc tratament preferențial

Comisia de Supraveghere Facebook, înființată anul trecut, a luat o decizie importantă în legătură cu blocarea conturilor lui Donald Trump de pe platformele sale. Acesta a pierdut accesul la conturile de Facebook și Instagram în urma protestelor de la Capitoliul american din Washington, care au dus la ocuparea clădirii guvernamentale de către susținători ai fostului președinte SUA. Se pare însă că acesta nu se va întoarce pe Facebook prea curând, Comisia rețelei luând decizia de a păstra conturile dezactivate pentru doi ani.

 

Mai interesant este însă faptul că Facebook a luat o altă decizie pe baza acestui precedent. În primul rând, amenință deja de pe acum că dacă Donald Trump nu va respecta regulamentul de utilizare Facebook după ce se va întoarce pe platformă, contul său va putea fi permanent blocat, fără posibilitatea de a-l recupera în viitor.

Iar aceste reguli noi vor fi aplicate tuturor politicienilor sau persoanelor publice care încalcă regulamentul, în special în situații de criză similare cu cele de la Capitoliu. Totuși, compania spune că anumite materiale care încalcă regulamentul ar putea rămâne „nepedepsite”, în cazul în care acestea sunt de interes public.

 
Aceste noi decizii contrazic poziția Facebook anterioară, care nu pedepsea politicienii, întrucât discursul public al acestora era considerat în întregime de interes public, chiar dacă încălca regulamentul platformei.

Desigur, Donald Trump nu a fost mulțumit de această decizie, spunând că aceasta este o insultă. De asemenea, acesta a declarat că Facebook „nu ar trebui să poată să cenzureze și să reducă la tăcere”.

Vezi si

Windows 11, anunțat oficial. Ce noutăți aduce succesorul lui Windows 10

Windows 11 va fi un upgrade gratuit pe care Microsoft îl oferă celor care dețin …