miercuri, 8 februarie , 2023

Factorio este primul joc de pe Steam care își ajustează prețul la inflație

În mod normal, prețul unui joc lansat de ceva vreme doar scade. Ba o promoție care reduce prețul cu 25% la câteva luni după lansare, ba o scădere definitivă a prețului când vânzările încetinesc serios. Nu este cazul și pentru Factorio, un titlu care, deși a fost lansat în 2016, dezvoltatorii tocmai au anunțat că prețul jocului va crește cu 5 euro, de la 30 la 35 de euro.

Motivul invocat de către dezvoltatori este creșterea agresivă a inflației din ultima vreme, și cam le dau dreptate. Până la urmă, 30 de euro în 2016 aveau altă valoare față de 30 de euro acum, iar studiourile de jocuri trebuie să se adapteze dacă vor să supraviețuiască. Să nu mai zic de multe jocuri AAA care acum costă 70 de euro în loc de 60.

În plus, Factorio este un exemplu mai ciudat în lumea jocurilor. Este unul dintre puținele titluri care nu au avut niciodată o ofertă care să taie din preț. Vrei să te joci acest joc? Simplu: plătești prețul întreg dacă consideri că merită. Dacă nu, nu-l mai cumperi.  Și se pare că asta a mers bine pentru studioul din spatele jocului.

Citește mai mult: https://zonait.ro/factorio-crestere-pret/

Vezi si

AMD este câștigător în fața lui Intel atât la performanța procesoarelor, cât și la bursă

Exuberanța continuă iată pe piețe odată cu decizia de ieri a FED-ului de majorare a …