miercuri, 8 februarie , 2023

Festivalul concurs „Constelația Necunoscută” la cea cea de-a 45-a ediție

La finele săptămânii, la Vaslui are loc cel mai vechi festival de muzică ușoară pentru copii din România. Este vorba de Festivalul concurs „Constelația Necunoscută”, aflat la a 45-a ediție, de anul trecut căpătând statutul de festival internațional. Oaspeți din toate colțurile țării precum București, Galați, Cluj, Constanța și toate județele Moldovei, precum și din Bulgaria și Republica Moldova, posibil și din Serbia și Ucraina vor evolua pe scena Casei de Cultură din Vaslui.

Constelatia-necunoscuta-2013

 

 

 

Concursul, la care vor lua parte sute de participanți, va fi pe mai multe secțiuni. La secțiunea interpretare vor fi mai multe categorii de vârstă: 5-8 ani, 9-11 ani, 12-15 ani, 16-19 ani, categoria „seniori”, unde vor participa interpreți cu vârsta de peste 20 de ani, dar și grupuri mici de câte doi-șase interpreți, indiferent de categoria de vârstă. Va mai fi și secțiunea creație unde se admit piese compuse în întervalul 2014-2015.

Din juriu vor face parte binecunoscutul Mihai Trăistariu, care va fi și președintele juriului, compozitorul Dumitru Jijie care este și directorul artistic al festivalului, compozitorii vasluieni Claudiu Bulete și Marcel Iorga, tenorul Șerban Băcilă, Rumiana Nakeva, jurnalist din Bulgaria, Doina Moroșanu precum și alți reprezentanți din Vaslui.

În afara concursului vor susține microrecitaluri laureați ai edițiilor precedente, precum și invitați speciali precum: Mihai Trăistariu, Ilinca Băcilă, semifinalista „Vocea României”, Doina Moroșanu, câștigătoarea primei ediții a festivalului, Romeo Zaharia, solist al Teatrului de stradă Ploiești, tenorul Șerban Băcilă, dar și vasluianca Izabela Nițică.

Festivalul este organizat de Casa de Cultură “Constantin Tănase” Vaslui, cu sprijinul Primăriei Municipiului Vaslui. Taxa de participare la festival este de 120 de lei pentru interpreți individuali, 40 de lei de interpret pentru grupuri și 120 de lei pe melodie la secțiunea creație.

Festivalul se va încheia duminică cu premierea câștigătorilor, însă înainte de asta, sâmbătă seara, concurenții vor avea parte de o petrecere pe cinste.

Sursa:Estnews

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …