Ziua Educaţiei -expoziţie de artă populară

Casa Corpului Didactic Vaslui marchează Ziua Educaţiei prin vernisajul unei expoziţii de artă populară avându-l ca autor pe bârlădeanul Andrei Cosmin Vladimir.

tesaturi

 

Ziua Internaţională a Educaţiei va fi punctată la Casa Corpului Didactic Vaslui printr-o expoziţie de artă populară. Autor este elevul bârlădean Andrei Cosmin Vladimir. El şi-a descoperit pasiunea pentru fuior şi pentru războiul de ţesut încă de la vârsta de patru ani şi a devenit pasionat de arta populară tradiţională, pe care a învăţat-o de la bunica sa. Timpul liber şi-l alocă lucrului de mână, confecţionând prosoape, ii, catrinţe, brâie, ţoale şi cuverturi, întocmai cum făceau româncele de altădată. Andrei Vladimir a devenit cunoscut la nivel naţional graţie participărilor la diverse târguri ale meşterilor populari.
Vernisajul expoziţiei va fi făcut de etnograful Dan Ravaru. La final, ansamblul “Floarea Dorului”, de la Palatul copiilor Vaslui, va susţine un moment artistic.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …