miercuri, 27 octombrie , 2021

Festivalul “Datina”,Magia sărbătorilor vasluiene

Festivalul “Datina” a ajuns la cea de a XI-a ediţie, iar organizatorii s-au arătat uimiţi de avalanşa de participanţi. Peste 80 de formaţii şi interpreţi individuali au concurat pe scena special amenajată la Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui.

datina5

 

Juriul a avut o misiune dificilă, ţinând cont de valoarea interpretativă a competitorilor, copiii dovedindu-se adevăraţi păstrători ai tradiţiilor strămoşeşti.
Ca în fiecare an, participanţii au arătat încă o dată că zestrea românească se păstrează foarte bine. Festivalul, organizat de Palatul copiilor, în parteneriat cu Şcoala “Constantin Parfene”, este unic la nivel de judeţ şi aduce în prim-plan portul popular, jocurile mascaţilor, colindele strămoşeşti, urăturile, care îmbină ceea ce este vechi cu actualitatea.
Festivalul a fost deschis de cercurile de muzică de la Palatul copiilor, care au adus mai aproape de sufletele celor prezenţi colinda românească şi frumoasele cântece de iarnă.
Au urmat grădiniţele, etalând chipurile de îngeri ale celor mici, care au ţinut să colinde şi să transmită câteva gânduri în prag de sărbători.
Purtători de comori româneşti s-au dovedit şi elevii de la clasele primare şi gimnaziale, care au uimit juriul prin jocul mascaţilor, dar şi prin strigăturile de la jocurile caprei şi ursului.
A fost un adevărat maraton al autenticului, iar juriul şi spectatorii s-au delectat cu frumuseţea datinilor bine conturate de copii, prin costumaţie şi sinceritate.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …