sâmbătă, 4 decembrie , 2021

Un huşean, câştigător al galei “Oamenii Timpului”

Sâmbătă, 12 decembrie, a fost o zi importantă pentru huşeanul Vlad Alexandru Boboc. Tânărul, care are înfiinţată o cultură de lavandă, a obţinut în cadrul galei “Oamenii Timpului” de la Iaşi  premiul la categoria “Antreprenoriat”.

vlad boboc

 

Vlad Boboc a absolvit Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor,specializarea Finanţe-Bănci, şi masterul de Finanţe-Asigurări din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Potrivit site-ului oameniitimpului.ro, ideea unei astfel de iniţiative antreprenoriale i-a venit după absolvirea facultăţii.
“Investiţia iniţială s-a ridicat la suma de 16.000 de euro, prin achiziţionarea butaşilor de lavandă, plantaţi pe o suprafaţă de 1,65 hectare. Vlad Alexandru Boboc doreşte să acceseze şi un proiect european în viitorul apropiat, pentru dezvoltarea acestui domeniu de activitate, unul foarte rar deocamdată în ţara noastră”, se arată pe pagina oameniitimpului.ro.
Florile de lavandă sunt utilizate în industria farmaceutică. Au proprietăţi sedative şi hipotensoare şi sunt folosite pentru tratarea migrenelor şi nevrozelor. În urma scrutinului, tânărul din Huşi a primit 704 puncte.
Gala Extraordinară “Oamenii Timpului” a fost un eveniment organizat de revista culturală „Timpul”. În perioada 23 octombrie – 6 decembrie, cei 80 de nominalizaţi au primit 206.901 voturi pe platforma online specială creată pentru această manifestare. Este o campanie anuală, desfăşurată în parteneriat cu instituţii administrative, culturale, academice şi economice.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Studiu Leo Burnett | Când vine vorba despre vaccinarea împotriva Covid-19, există, într-adevăr, doar două Românii?

În contextul unor dezbateri tot mai aprige duse de cei pro- și anti-vaccinare împotriva Covid-19, …