miercuri, 27 octombrie , 2021

Festivalul „Datini şi obiceiuri de iarnă” a reunit peste 3000 de vasluieni

Piaţa Civică a Vasluiului a fost mai animată ca niciodată. Mii de iubitori ai tradiţiilor populare au înfruntat frigul pentru a revedea formaţiile de colindători şi alaiurile de urşi, capre şi urători.

datini-3_caiutii-husi

 

Anul acesta, la Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă au participat peste 1.000 de persoane din 30 de comune, evoluţiile acestora pe scena din faţa Palatului Administrativ fiind aplaudate de cei peste 3.000 de spectatori prezenţi. O notă aparte a fost dată de recitalul ansamblurilor „Trandafir de la Moldova” şi „Hora Vasluiului”, care au adus în prim-plan colindul, jocul caprei şi al ursului, dar şi vestiţii căiuţi.
„Judeţul Vaslui este recunoscut în întreaga ţară pentru bogăţia şi varietatea obiceiurilor de iarnă. În toate localităţile se colindă, se merge cu pluguşorul şi se joacă piese de teatru popular în diverse variante. Specifice zonei sunt jocurile de măşti, care reprezintă mereu atracţia festivalului. Ne bucurăm că, în fiecare an, această manifestare, devenită una de tradiţie, reuşeşte să adune mii de spectatori în Piaţa Centrului Civic”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …