Festivalul de muzicã coralã laicã si religioasã „Gheorghe Cucu” la a doua editie în Vaslui!

Episcopia Husilor si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui, organizeazã la Vaslui, duminicã, 21 august a.c., Festivalul de muzicã coralã laicã si religioasã „Gheorghe Cucu”. Evenimentul va avea loc în aer liber, în Centrul Civic al Vasluiului, începând cu ora 19.00. Toti iubitorii muzicii corale laice si religioase au sansa întâlnirii unor formatii corale de exceptie. Intrarea este liberã.

În cadrul evenimentului vor sustine recitaluri: Grupul psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române, Corul „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii de Stat „Moldova” din Iasi,  Corul de camerã „Psalmodia Transylvanica” al Facultãtii de Teologie Cluj-Napoca, Grupul psaltic „Sfânta Mare Mucenitã Chiriachi” al Catedralei Episcopale din Husi si Corala „Fantasia” din Vaslui. Editia de anul acesta este a doua organizatã la Vaslui, dupã mai multe editii anterioare dedicate compozitorului Gheorghe Cucu în localitatea natalã – Puiesti, judetul Vaslui. Entuziasmul publicului si calitatea invitatilor, alãturi de organizarea de exceptie a primei editii, din 2021, de la Vaslui, au fost imboldul pentru organizarea, la aceleasi standarde, si a evenimentului din acest an. Noutatea editiei prezente este concursul din 20 august, dedicat formatiilor corale din tarã. Dorinta organizatorilor este ca Festivalul „Gheorghe Cucu” sã se înscrie în seria evenimentelor de marcã ale judetului Vaslui, cu ecouri în întreaga tarã.

Citește mai mult: https://www.vremeanoua.ro/festivalul-de-muzica-corala-laica-si-religioasa-gheorghe-cucu-la-a-doua-editie-in-vaslui/

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …