miercuri, 8 februarie , 2023

Fetiţă abuzată de soţul asistentei maternal

O fetiţă de 13 ani, aflată în grija unui asistent maternal, a fost supusă abuzurilor sexuale de către “tatăl de împrumut”. Cazul nu a fost descoperit de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, ci de un psiholog din sistemul privat.

abuz

 

În anul 2013, constatându-se că este victima violenţelor şi abuzului psihic, o fetiţă a fost scoasă din familia naturală şi plasată la un asistent maternal profesionist, o femeie de 54 de ani din localitatea Muntenii de Jos. Ceea ce ar fi trebuit să fie o nouă viaţă pentru copilul maltratat de părinţii naturali s-a dovedit a fi un coşmar.

De circa o lună, „mama de împrumut” a sesizat că fetiţa avea un comportament ciudat, devenise apatică, depresivă şi refuza să mai comunice. A devenit suspicioasă în momentul în care a observat o schimbare şi în comportamentul soţului, care devenise extrem de posesiv cu fetiţa.

În urmă cu o săptămână, femeia şi-a surprins soţul, un bărbat de 57 de ani, cu pantalonii descheiaţi în timp ce se afla singur în cameră cu copila. Bănuind că minora a fost abuzată sexual, a mers la un psiholog din oraş pentru a o consilia. Acolo, fetiţa a povestit cum era ameninţată de mai multe vreme de soţul asistentei maternale, supusă la perversiuni şi obligată să-i facă sex oral. În aceeaşi zi, mai exact joia trecută, având rezultatul evaluării psihologice, copila relatând cum a fost supusă abuzului sexual, asistentul maternal s-a deplasat la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui pentru a aduce la cunoştinţă situaţia.

Potrivit conducerii DGASPC, asistenta maternală şi-a dat demisia din funcţie, fiind afectată de cele întâmplate.Poliţiştii vasluieni au anunţat că efectuează cercetări pentru comiterea de infracţiuni la viaţa sexuală, încadrarea juridică a faptei urmând a fi făcută în funcţie de concluziile medico-legale şi rezultatul verificărilor

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …