Proiectul “Vacanţe pentru tineri”

Biblioteca Judeţeană “Nicolae Milescu Spătarul” şi-a găsit un partener de nădejde în promovarea voluntariatului. Este vorba despre Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, împreună cu care a derulat proiectul “Vacanţe pentru tineri”.

voluntari

 

Timp de două zile, Centrul de Agrement de la Poiana Căprioarei a fost gazda proiectului “Vacanţe pentru tineri”, organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST), în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. Beneficiari au fost 30 de tineri, voluntari ai bibliotecii, care au participat la un stagiu de însuşire a unor abilităţi de prezentare a ofertelor de tabere de vacanţă pentru copii şi tineret, oferite de Ministerul Tineretului şi Sportului în centrele de agrement din ţară.

Biblioteca Judeţeană este prima instituţie care promovează voluntariatul la nivelul Vasluiului. De mai bine de un an şi jumătate, zeci de tineri participă la activităţile organizate de instituţie sau care sunt iniţiate de ei. În ultimele nouă luni, ei au derulat un amplu proiect, intitulat “Raftul cu iniţiative”, iar pe perioada vacanţei sunt de un real folos bibliotecarilor în derularea programelor “Lectura în parc” şi “Biblioteca de vacanţă”.

“Din păcate, în România, voluntariatul este abia la început şi suspiciunile sunt foarte mari. Prin tot ceea ce facem ne dorim o implicare activă a cetăţenilor. În acelaşi timp, dorim să stimulăm activitatea de voluntariat. Alături de instituţia noastră a venit într-un parteneriat lăudabil DJST, care a iniţiat programul «Vacanţe pentru tineri», iar voluntarii noştri s-au bucurat deja de facilităţile acestuia, mulţumindu-le celor implicaţi în program pentru încredere şi modul de desfăşurare a activităţilor de la Poiana Căprioarei”, a declarat Gelu Bichineţ, directorul Bibliotecii Judeţene.

Pe lângă partea instructivă, voluntarii au beneficiat de momente de relaxare, muzică, dans şi activităţi distractive.

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …