FOTO: Un bârlădean a fost arestat pentru fraudă mare cu carduri de beneficii

Un grup de 11 români, între care se afla și un bârlădean, pe numele său Constantin Rotaru, au fost arestați de poliția din Los Angeles – SUA, după ce au fost prinși cu fraude bancare. Practic, indivizii clonau carduri de beneficii și sustrăgeau veniturile celor mai amărâti dintre americanii din zonă, beneficiari ai unor ajutoare financiare date de stat.

Acasă, la Bârlad, Constantin Rotaru, este cunoscut prin oraș, ca fiind un obscur afacerist, apropiat de interlopii locali. Nu miră pe nimeni faptul că acum a trecut oceanul să facă fărădelegi, întrucât și la Bârlad a mai avut probleme cu legea, iar interlopii orașului rulmenților sunt „experți” în a clona carduri și a fura la greu din bancomatele americane.

Este suficient să vă reamintim tunul dat în perioada 2013-2015, când interlopii bârlădeni au clonat sute de carduri, 9 din cei 13 capi ai rețelei fiind bârlădeni. Atunci au furat din conturile clienților băncilor din SUA și Oman, peste 42 de milioane de dolari.

Banda de hoți din Bârlad, care a spart atunci serverele unor bănci din SUA și OMAN, sustrăgând cu carduri clonate sume impresionante de bani din conturile unor importante corporații străine, a speriat Japonia și FBI. În România însă n-au pățit nimic, au stat câteva luni în arest preventiv, după care au fost eliberați și iată, se întâmplă ca „urmașii” lor să recidiveze!

Conform ziarului din Los Angeles-SUA, autoritățile locale și federale au arestat 15 persoane din Los Angeles (LA) suspectate că au clonat carduri de beneficii și le-au folosit pentru a fura fondurile celor mai săraci locuitori din California de Sud, a declarat joi Departamentul de Justiție.

Peste 300 de ofițeri de poliție și agenți federali au efectuat arestările miercuri dimineață în timp ce monitorizau aproximativ 20 de bancomate din LA, potrivit unui comunicat al biroului procurorului american din Los Angeles. Arestările – care fac parte dintr-o represiune a fraudei numită „Operațiunea Justiție Urbană” – au condus la recuperarea a 429 de carduri EBT false și la 129.000 de dolari în numerar, au spus autoritățile.

sursa:

https://www.vremeanoua.ro/exclusiv-barladean-arestat-in-los-angeles-sua-pentru-frauda-mare-cu-carduri-de-beneficii-foto/ 

Vezi si

Sistemul de semaforizare din Barlad va fi modernizat

Primăria Municipiului Bârlad a început lucrările la modernizare a sistemului de semaforizare. În primă fază, …