sâmbătă, 4 decembrie , 2021

Gata cu parcarea pe zebra sau in apropierea lor

Problema şoferilor indisciplinaţi în trafic este una veche şi dă în continuare bătăi de cap autorităţilor. Cu toate că nu au voie, mulţi dintre conducătorii auto vasluieni parchează în imediata apropiere a trecerilor de pietoni sau chiar pe zebră, luând din vizibilitatea celorlalţi participant la trafic, încurcând circulaţia şi punând în pericol viaţa pietonilor care se angajează în mod corect în traversare.

parcari-mres-loc-5

 

Problema se află în atenţia primarului Vasile Pavăl, care a întocmit un plan de măsuri pentru rezolvarea situaţiei.
“Este o problemă care ni se semnalează mereu de cetăţeni şi pe care o vedem cu toţii când ne aflăm la volan. Am avut discuţii cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere şi în cel mai scurt timp vom face în aşa fel încât să blocăm efectiv accesul şoferilor care vor să parcheze înainte de zebră, prin montarea unor opritoare în proximitatea trecerilor de pietoni. Nu putem să ne bazăm doar pe spiritul civic al şoferilor şi pe buna înţelegere a legii din partea lor, aşa că vom fi nevoiţi să trecem la astfel de măsuri. Vom pune aceste opritoare la cele mai importante treceri de pietoni, acolo unde traficul este intens”, a declarat primarul Vasile Pavăl.
La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului susţin că o mare parte dintre incidentele rutiere petrecute în localităţile urbane au drept cauză parcarea sau staţionarea neregulamentară. Nu puţine au fost cazurile de pietoni acroşaţi de autoturisme fiindcă nu puteau fi observaţi de şoferi din cauza autovehiculelor oprite în proximitatea marcajelor. Măsura municipalităţii vasluiene de a monta opritoare înaintea trecerilor de pietoni intens circulate este apreciată de poliţiştii rutieri, care susţin că în acest fel numărul accidentelor va scădea.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Studiu Leo Burnett | Când vine vorba despre vaccinarea împotriva Covid-19, există, într-adevăr, doar două Românii?

În contextul unor dezbateri tot mai aprige duse de cei pro- și anti-vaccinare împotriva Covid-19, …