miercuri, 8 februarie , 2023

Google Play Store pregătește eliminarea a 900.000 de aplicații !

Urmând verificărilor amănunțite, atât Google Play Store dar și Apple App Store par că au ajuns la o „înțelegere” vizând excluderea benevolă a aplicațiilor de mult abandonate de către dezvoltatorii acestora.  Cu mulți de istorie în spate, ambele magazine de aplicații sunt „datoare” cu o curățenie generală, care să elimine aplicațiile devenite inutile, sau care constituie pe de-a dreptul amenințări de securitate.

La fel ca rivalul App Store, Google Play Store este gazdă a unei colecții impresionante de aplicații, însă nu toate sunt cu adevărat utile iar multe dintre acestea nici nu funcționează prea bine pe dispozitivele de generație mai recentă. Altfel spus, multe dintre aplicațiile listate au fost între timp abandonate de către dezvoltatorii acestora, rămânând în catalogul Play Store pentru a apărea întâmplător la căutările după diverse cuvinte cheie. Mai mult decât atât, nici autorii acestora nu mai sunt activi pentru a citi recenziile lăsate de utilizatori, eventual, aducând îmbunătățiri necesare.

Problema este că aplicațiile astfel ignorate fie adaugă la frustrarea utilizatorilor, nelivrând funcționalitatea promisă, sau constituie veritabile porți de intrare pentru autorii malware, care profită de vulnerabilitățile strecurate fie direct în codul aplicației respective, sau în componente API specifice platformei Android, de care aplicația respectivă continuă să fie legată.

 

Cifrele exacte variază, între 869000 și peste 900000 aplicații abandonate. Lucrurile nu stau cu mult mai bine nici în App Store, magazinul de aplicații iOS conținând aproximativ 650000 de aplicații depășite.

Amuzant este că dacă le luăm împreună, aplicațiile învechite încă prezente pe platformele Google Splay Store dar și Apple App Store constituie aproximativ o treime din aplicațiile total disponibile pentru instalare.

 

Acționând de la caz la caz, Google va ascunde aplicațiile problematică de la căutări, însemnând că acestea mai pot fi găsite doar de utilizatorii care le cunosc numele exact sau le au deja în librăria de aplicații. A doua variantă este excluderea completă din catalogul Play Store, rezolvând problema în mod permanent.

 

Vezi si

AMD este câștigător în fața lui Intel atât la performanța procesoarelor, cât și la bursă

Exuberanța continuă iată pe piețe odată cu decizia de ieri a FED-ului de majorare a …