miercuri, 8 februarie , 2023

“Hora din Străbuni” va debuta vineri, la ora 18, cu Parada ansamblurilor folclorice

De vineri, timp de cinci zile, Vasluiul va fi capitalul folclorului internaţional. Reprezentanţi din nouă ţări vor urca pe scena Festivalului “Hora din Străbuni”.

hora-din-strabuni

 

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de folclor “Hora din Străbuni” se anunţă a fi cel mai important eveniment cultural al anului din regiunea Moldovei. Formaţii de dansatori din nouă ţări vor urca pe scena Teatrului de Vară din Vaslui. Organizatorii, Centrul Creaţiei Populare, Primăria Vaslui şi Consiliul Judeţean, au fost destul de generoşi, iar spectatorii vor avea parte de cinci zile pline de culoare şi dans.

“Alianza” (Mexic), “Veselia” (Moldova), “Bychlewianka” (Polonia), “Fen Bladi” (Algeria), “Kalinka” (Rusia), “Samsen” (Thailanda), “Nea Mesimvria” (Grecia) şi “Sausiri” (Sri Lanka) sunt o parte din atracţiile festivalului. Din ţară vor participa “Plaiurile Mioriţei” Buzău, “Izvorul” Tg.Mureş, “Trandafir de la Moldova” Huşi şi “Lugojana” Lugoj. În acest an, în prim plan vor fi şi multe formaţii de dansatori din judeţ.

Pentru a se evita aglomeraţia la spectacole, organizatorii au decis ca intrarea să se facă pe bază de bilete. Preţul unui tichet este de cinci lei, iar al unui abonament – 20 de lei.

“Facem apel la vasluieni să-şi procure din timp bilete sau abonamente, astfel încât să aibă locul asigurat la festival. Ne dorim un public numeros la fiecare spectacol. Am decis ca intrarea să fie pe bază de bilete pentru a respecta munca artiştilor care vin la eveniment. Sunt ferm convins că iubitorii de folclor din Vaslui vor fi prezenţi seară de seară la Teatrul de Vară”, a mai spus Lucian Onciu.

Vezi si

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea …