Hușeanul cu venele tăiate, îngropat ca un sinucigaș, deși ancheta a arătat că a fost victima unui accident

Concluzie-șoc în cazul morții hușeanului care și-a tăiat venele: deși a fost înmormântat ca un sinucigaș, bărbatul nu și-a pus capăt zilelor! Ceea ce a dus la moartea lui Bogdan Costandache, în vârstă de 41 de ani, a fost un incident stupid petrecut în garsoniera din blocul Recon. În seara zilei de 3 aprilie, bărbatul și-a pus să mănânce niște paste într-o farfurie adâncă, pe care a așezat-o pe o măsuță prevăzută cu roți, numai că, beat fiind, s-a dezechilibrat și s-a prăbușit peste acea masă.

Farfuria s-a spart, iar un ciob i-a tăiat adânc brațul drept, secționându-i mai multe vase de sânge între care și o venă importantă. Deși omul a început să strige după ajutor, iar unii vecini l-au auzit, nimeni nu a intrat să vadă ce are, crezând că e doar beat. Au trecut minute bune până când a ajuns la garsonieră un amic de-al său, care a sunat la 112. Culmea ghinionului este că echipajul de la Salvare nu ar fi putut să îl care repede de la etajul 4 până jos și a fost nevoie să fie așteptată Poliția Locală, ca să dea o mână de ajutor, ceea ce a însemnat alte minute pierdute, timp în care sângele gâlgâia din brațul omului. 

La spitalul Huși rana a fost cusută cumva, însă intervenția s-a dovedit a fi doar “o încercare nereușită”, după cum le-a explicat, subtil, medicul legist aparținătorilor. După vreo șapte ore de chin și vreo două stopuri cardiace, bărbatul a murit aproape de ora 03:00 dimineața. Trist este că, până să ajungă criminaliștii la concluzia că omul nu a vrut să își ia viața, acesta a fost deja îngropat ca un sinucigaș.

O întorsătură de situație cum rar se întâlnește s-a conturat în cazul lui Bogdan, bărbatul de 41 de ani, mort la spitalul Huși pe 4 aprilie, unde fusese adus cu venele tăiate. Medicul legist și anchetatorii au pus cap la cap toate detaliile și au ajuns la concluzia că bietul “Bughi”, cum era cunoscut în oraș, nu și-a pus capăt zilelor din proprie voință. Detaliile celor întâmplate în seara de 3 aprilie, în imobilul cunoscut sub numele de “Recon”, sunt dramatice, însă ele arată că la mijloc a fost vorba despre un tragic accident casnic stupid, urmat, ce-i drept, de mai multe situații cu semnul întrebării, în care s-au pierdut minute prețioase pentru salvarea omului.

 

S-a prăbușit peste o masuță cu roți pe care era farfuria cu mâncare, iar un ciob i-a tăiat adânc brațul drept

În seara de 3 aprilie, bărbatul se afla în garsoniera de la etajul 4 al blocului “Recon”, iar prietenul cu care băuse peste zi, un anume “Cianu”, s-a dus să mai ia niște bere. În timpul în care a rămas singur, Bogdan a luat o farfurie plină cu paste și a pus-o pe o măsuță cu roți, de pe care intenționa să mănânce, numai că fiind destul de beat, s-a împiedicat și s-a prăbușit peste acea masă. Farfuria s-a spart, iar un ciob i-a pătruns adânc în brațul drept, secționându-i o venă. Bărbatul ar fi început să strige după ajutor, iar din cercetări rezultă că au fost vecini care l-au auzit, însă au stat dincolo de ușă, fără să intre, gândind că Bogdan e doar beat și vorbește fără noimă. Au trecut minute bune până când s-a întors de la magazin amicul său “Cianu”, care, speriat de balta de sânge în care se afla, a sunat la 112.

A venit destul de repede Ambulanța, însă, culmea ghinionului, după cum relatează apropiații lui Bogdan, echipajul nu a putut să îl care de la etajul 4 până la autospecială, așa că ar fi solicitat Poliția Locală să le vină în ajutor. S-au mai risipit, așadar, alte minute până la venirea unor agenți, timp în care sângele curgea fără oprire. Până la urmă, în jurul orelor 19,00, spun rudele, pacientul a ajuns la spitalul Huși, însă, din cauza cantității mari de sânge pierdute, făcuse deja un prim stop cardiac. Medicii de la spitalul Huși au reușit să îl resusciteze. S-a intervenit chirurgical la un moment dat, pentru a fi tratată plaga produsă de ciobul de farfurie, însă, după spusele medicului legist, modul în care a fost cusută rana “a fost doar o încercare”. După un alt stop cardiac și o altă resuscitare, bărbatul a murit aproape de ora 03:00, dimineața.

S-a mers pe ideea sinuciderii, întrucât în februarie bărbatul fusese luat în evidență la spitalul Huși cu o “tentativă de suicid”

 
Pentru că a ajuns la spital cu venele tăiate la nivelul brațului drept, iar în februarie, același pacient figura în evidențele unității cu o “tentativă de suicid”, cu detalii asemănătoare, în sensul că tot despre niște tăieturi la nivelul brațelor era vorba, toată lumea – medicii, autoritățile și chiar unele rude, au fost tentați să creadă că bărbatul a recurs iar la un gest extrem. Doar sora lui s-a îndoit de această variantă, spunând că nici prima oară nu a fost vorba de tentativă de suicid, ci de un gest teribilist. “El a avut atunci o ceartă cu niște persoane, a intervenit Poliția, iar el s-a speriat, pentru că nu era un băiat care să facă probleme.
 
Și s-a scrijelit pe brațe, vrând să atragă atenția. Rănile însă s-au infectat și după vreo săptămână, în care avea febră mare de la infecție și îi era foarte rău, a ajuns cu Salvarea la spitalul Huși. Acolo a fost trecut cu tentativă de suicid, dar nu era așa. El iubea viața, eu am știut din primul moment că el nu avea cum să se omoare. Domnii polițiști de la Huși au fost foarte omenoși, foarte de treabă și mi-au explicat pas cu pas cum s-a întâmplat toul. Ei și-au dat seama imediat că nu era vorba de sinucidere, dar nu se puteau pronunța până când medicul legist nu confirma că a fost un accident. De asta nu ne-au spus nimic mai devreme”, povestește, cu lacrimi în ochi, sora lui Bogdan.

Vezi si

40 milione de lei pentru modernizarea a două drumuri din Județul Vaslui

Două drumuri județene din județul Vaslui vor fi reabilitate cu finanțare prin Programul Național de …