sâmbătă, 4 decembrie , 2021

În plinã pandemie, sute de vasluieni se îmbulzesc la taclale în Piata Traian!

Se apropie momentul în care se vor lua mãsuri mai dure de cãtre autoritãti, pentru cã, din pãcate!, multi oameni nu înteleg de vorbã bunã. Sâmbãtã seara, Guvernul României a recomandat populatiei sã nu iasã din case, decât pentru a merge la muncã, la cumpãrãturi urgente, pentru plimbarea animalelor de casã sau pentru cumpãrãturi de la farmacie. Ce au fãcut sute de vasluieni, duminicã dimineatã? S-au bulucit în Piata Traian si au “întins” adevãrate hore, cu 10-15 participanti. Fãrã sã le pese cã pot distribui si celorlalti virusul, vasluienii au stat ore întregi în ploaie si au discutat aprins despre tot ce se petrece în oras sau în tarã. Foarte multi dintre cei care au stat la taclale, sunt pensionari, adicã acele persoane la care autoritãtile au fãcut apel sã rãmânã în case timp de câteva sãptãmâni. În loc sã stea în case, foarte multi s-au bulucit la standurile cu legume sau fructe, desi mai toti vasluienii si-au fãcut în case rezerve pentru aceastã perioadã. Însã, e mai la îndemânã sã sfidezi autoritãtile si sã te plimbi aiurea prin oras, decât sã stai la adãpost de aceastã maladie necrutãtoare… În aceste conditii, pe strada Traian s-a circulat ca în vremurile bune, ieri, pânã la prânz, adicã barã la barã!

Piata_traian vaslui

Ne-am fi asteptat, dupã ce ministrul Vela a citit Ordonanta Militarã nr. 2, sâmbãtã seara, ca vasluienii sã înteleagã situatia extrem de gravã cu care ne confruntãm, mai ales cã, în ultimele zile, cazurile de persoane depistate ca având Covid 19 au explodat, la 60-70 pe zi, de la 12-14, în primele zile. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fãcut un apel, sâmbãtã seara, la solidaritate si întelegere, arãtând cã Guvernul încã mai sperã cã românii se vor trezi si vor întelege gravitatea situatiei, în al 12-lea ceas. Iatã art. 4 din Ordonanta Militarã nr. 2, articol intrat în vigoare de seara trecutã, de la ora 22.00:

“Art. 4. În intervalul orar 06.00 – 22.00, se recomandã ca circulatia persoanelor în afara locuintei/gospodãriei sã se efectueze numai pentru urmãtoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuintã/gospodãrie si locul/locurile de desfãsurare a activitãtii profesionale, atunci când activitatea profesionalã este esentialã si nu poate fi amânatã sau desfãsuratã de la distantã;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperã necesitãtile de bazã ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfãsurãrii activitãtii profesionale;

c) deplasarea pentru asistentã medicalã care nu poate fi amânatã si nici realizatã de la distantã;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însotirea copilului, asistenta persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilitãti ori deces al unui membru de familie;

e) deplasãri scurte, în apropierea locuintei/gospodãriei, legate de activitatea fizicã individualã a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice”.

Formularea “se recomandã” ar fi trebuit sã-i facã pe vasluieni sã aprecieze libertatea lãsatã de Guvern, în aceste zile grele pentru lumea întreagã, numai cã pensionarii au dat nãvalã în piete, la discutii sterile, în loc sã-i facã sã stea în case. Conform ordonantei, sunt interzise grupurile mai mari de 3 persoane, însã este de asteptat ca, în inconstienta lor, multi vasluieni sã sfideze în continuare deciziile autoritãtilor, chiar de astãzi, fapt care va conduce la mãsuri de genul celor din Italia, în care sunt interzise cu desãvârsire iesirile din case.

Sunt douã decese, însã în ambele cazuri este vorba de persoane cu grave afectiuni

Oficial, ieri, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienti infectati cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstã de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18 martie 2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiasi si transferat în aceeasi datã la SCBI Craiova, pacientul avea afectiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazicã în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstã de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes – Bucuresti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgentã Bucuresti, având o boalã cronicã preexistentã pentru care se afla în programul de dializã. Pânã în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). “Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate si externate (47 la Timisoara, 11 la Bucuresti, 3 la Craiova, 2 la Constanta si 1 la Iasi). De la ultima informare transmisã de Grupul de Comunicare Strategicã, transmisã ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnãvire. Pacientii nou confirmati au vârsta cuprinsã între 9 ani si 74 ani. La ATI, în acest moment, sunt internati 14 pacienti, din care 3 în stare gravã. Starea de sãnãtate a celorlalti pacienti este bunã, stationarã”, a anuntat, ieri, Grupul de Comunicare Strategicã.

Zeci de vasluieni inconstienti au fost prinsi cã umblau aiurea, desi erau în izolare, amenzi de 45.000 lei!

Sâmbãtã, a circulat în mediul online un document prin care prefectii din tarã nu mai aveau voie sã dea informatii la presã despre situatia rãspândirii coronavirusului în judete. Minunea a tinut doar 24 de ore pentru cã, ieri dupã-amiazã, prefectul Mircea Gologan a prezentat situatia din judet. “Aducem la cunostinta cetãtenilor judetului Vaslui cã astãzi, 22.03.2020, conform raportãrii Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui, situatia persoanelor afectate de epidemia noului coronavirus ( COVID -19) se prezintã astfel: persoane în carantinã – 39; persoane în izolare la domiciliu – 1.656. La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui în ultimele 24 de ore au fost aplicate 15 sanctiuni în valoare de 45.300 lei, pentru nerespectarea mãsurilor de combatere a infectiei cu COVID -19. Pentru respectarea mãsurii de izolare la domiciliu, Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, în decursul zilei de 21.03.2020, a efectuat 5 controale si a aplicat 2 avertismente”, a anuntat Prefectura. Un lucru este clar: vasluienii inconstienti, întorsi din strãinãtate, în loc sã stea izolati la domiciliu, se plimbã aiurea prin judet, punând si pe ceilalti din jur în pericol. S-au decis, la nivel de Prefecturã, si unele mãsuri ce vor fi implementate de cãtre autoritãtile publice locale:

– Pe pagina de internet, la avizierele institutiilor si în celelalte locuri de afisare stabilite de cãtre conducerea unitãtilor administrativ-teritoriale, vor fi aduse la cunostinta cetãtenilor reglementãrile prevãzute la art. 3, 4, 5 si 7 din Ordonanta militarã nr. 2/21.03.2020;

– Toate unitãtile administrativ-teritoriale vor pregãti un plan de mãsuri pentru sprijinirea persoanelor izolate la domiciliu, ca urmare a mãsurilor de limitare a rãspândirii COVID-19, prevãzute în Ordonanta militarã nr. 2/21.03.2020;

– La nivelul tuturor unitãtilor administrativ – teritoriale, se va institui serviciul de permanentã, în fiecare zi între orele 6.00 – 21.00.

“Toti furnizorii de utilitãti publice din judet vor lua mãsuri ca persoanele care asigurã functionarea si interventia, sã aibã asupra lor în orice moment actele de identitate si legitimatia de serviciu”, avertizeazã conducerea Prefecturii.

Nu mai plecati aiurea pe strãzi, noaptea, riscati dosare penale!

De multe ori, în timpul noptilor, persoane inconstiente – în foarte multe cazuri, tineri aflati la volanul unor masini cu multi cai putere – se plimbã aiurea pe strãzile din Vaslui. De noaptea trecutã, însã, nimeni nu mai are voie sã circule noaptea, dacã nu îndeplineste conditiile stabilite de Ordonanta Militarã nr. 2.

“(1) În intervalul orar 22.00 – 06.00, circulatia persoanelor în afara locuintei/gospodãriei este permisã numai pentru motivele prevãzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasãrii în interes profesional, persoanele sunt obligate sã prezinte, la cererea personalului autoritãtilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberatã de angajator sau o declaratie pe propria rãspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasãrii în interes personal, persoanele sunt obligate sã prezinte, la cererea personalului autoritãtilor abilitate, o declaratie pe propria rãspundere, completatã în prealabil.

(4) Declaratia pe propria rãspundere trebuie sã cuprindã nume si prenume, data nasterii, adresa locuintei/gospodãriei/locului activitãtii profesionale, motivul deplasãrii, data completãrii si semnãtura.

(5) Mãsura se aplicã începând cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora României”. Au fost publicate si douã modele de declaratii, atât pe propria rãspundere, cât si o adeverintã permanentã, cu semnãtura conducãtorului societãtii, pentru cei care sunt depistati cã umblã aiurea pe strãzi.

Credinciosii bârlãdeni nu dau doi bani pe mãsurile impuse de epidemia de coronavirus!

Desi suntem în plinã epidemie de coronavirus, desi autoritãtile si toate canalele media aduc la cunopstintã populatiei cã virusul Covid-19 se trasmite de la om la om, iar aglomeratiiIile trebuie evitate, la Biserica Sf. Mina din Bârlad, nu se respectã absolut nicio mãsurã! Preotii tin slujba afarã, dar enoriasii, evlaviosi din cale afarã, dau nãvalã unii peste altii, fãrã a respecta distanta de cel putin 1.5 m unul fatã de celãlalt! Cu o inconstientã fãrã egal, ieri, la Biserica Sf. Mina, fãrã ca preotul paroh sã ia cea mai micã mãsurã sau sã îi îndemne pe enoriasi sã respecte mãsurile impuse de autoritãti pentru a împiedica rãspândirea virusului ucigas, peste 150 de enoriasi erau claie peste grãmadã la slujbã în curtea Bisericii! Desi s-a transmis cã slujbele se vor tine doar on-line, desi s-au interzis adunãrile mai mult de 3 persoane, nimeni, dar absolut nimeni dintre autoritãti nu a luat vreo mãsurã!

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/in-plina-pandemie-sute-de-vasluieni-se-imbulzesc-la-taclale-in-piata-traian

Vezi si

Studiu Leo Burnett | Când vine vorba despre vaccinarea împotriva Covid-19, există, într-adevăr, doar două Românii?

În contextul unor dezbateri tot mai aprige duse de cei pro- și anti-vaccinare împotriva Covid-19, …