sâmbătă, 4 decembrie , 2021

Instanţele vasluiene în topul celor mai performante!

În privinţa indicelui performanţei, Tribunalul Vaslui se situează pe locul 2 între instanţele de acest rang din ţară.

tribunal

 

Un portal lansat de două organizaţii nonguvernamentale – www.onoratainstanta.ro – cuprinzând date despre performanţa instanţelor din ţară pe anul trecut, pla­sează Tribunalul Vaslui în partea superioară a unui clasament privind performanţa, siguranţa, operativitatea, încărcătura pe judecător şi durata de soluţionare a unei cauze.
Astfel, cu un indice al performanţei de 2,02, Tribunalul Vaslui este pe locul 2 între instanţele de acest rang din ţară, fiind întrecut doar de Tribunalul Arad, cu 2,26. Lista este încheiată de tribunalele Bihor (0,10) şi Sibiu (0,12).
Dintre judecătorii, cea din Vaslui se află în partea superioară a topului, cu un indice de performanţă de 0,43. Chiar mai bine plasată este Judecătoria Bârlad, cu un indice de 0,53. Şi Huşul este în regulă, cu 0,41.
Potrivit portalului, cele mai performante trei curţi de apel au fost Craiova şi Galaţi. În rândul judecătoriilor, cel mai bine s-au clasat cele din Sectorul 5 Bucureşti şi Petroşani.
Portalul, lansat de Funky Citizens în parteneriat cu fundaţia Konrad Adenauer, cuprinde şi un „ABC juridic” şi un „Dicţionar legalez-român”, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Studiu Leo Burnett | Când vine vorba despre vaccinarea împotriva Covid-19, există, într-adevăr, doar două Românii?

În contextul unor dezbateri tot mai aprige duse de cei pro- și anti-vaccinare împotriva Covid-19, …