miercuri, 27 octombrie , 2021

Târgul de jucării a bifat o nouă reuşită

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, prin directorul Lucian Onciu, a bifat o nouă reuşită, prin organizarea celei de-a doua ediţii a Târgului de jucării. Parcul Copou s-a dovedit neîncăpător, peste 2.000 de copii şi părinţi asistând la eveniment.

targ-de-jucarii2

 

Deşi fără firme de tradiţie în domeniu, Târgul de jucării de la Vaslui a atras ca un magnet doritorii de frumos. Organizatorul principal, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT), a reuşit să adune în parcul Copou peste 2.000 de copii şi părinţi.
Copiii s-au “înarmat” de acasă cu tot felul de jucării care nu le mai erau necesare, dar care au putut fi un cadou deosebit pentru alţii. Aşa se face că tarabele au fost pline de pluşuri, jocuri, cărţi etc, care au atras privirile celor care au profitat de moment pentru a face un superb cadou celor dragi de Ziua Internaţională a copilului.
În mijlocul celor mici s-a aflat şi primarul Vasile Pavăl, care a donat toate jucăriile achiziţionate: “Vreau să le transmit tutoror copiilor un sincer «La mulţi Ani!». Este o zi pe care nu avem voie să o uităm. Aici, în Copou, avem două evenimente, unul de donare de jucării, iar altul de cumpărare de jucării, mai ales din partea maturilor. Este o acţiune deosebită şi mă bucur că numărul participanţilor este mare”.
Edilul a donat mai multe jucării la standul special amenajat de organizatori, urmând ca toate să meargă către copiii din satele vasluiene.
“Mă bucur de faptul că vasluienii au perceput ceea ce am dorit noi din acest eveniment. Puteţi constata entuziasmul celor care au participat la acţiune. Nu mă refer doar la copii, ci şi la părinţi. Cred că au redescoperit starea de spirit a copilăriei. Jucăriile donate vor ajunge la copiii care, din motive diverse, nu pot simţi bucuria jucăriilor foarte des sau chiar deloc”, a declarat Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.
Atmosfera la târg a fost întreţinută de actorii de la Funny Art Iaşi, care au reuşit să angreneze copiii în diferite jocuri.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …